Zacznij nowy temat  Dodaj odpowiedź w tym wątku

Strzela w filtr powietrza

Szukaj na forum: 
  
 Sortuj posty wg daty: 
rosnąco malejąco
 >> wyświetlony od najstarszych postów <<
 Autor 
 2009-02-08 17:08:22

witam kolegów.mam taki problem z hondą 1.6 16V 105km,red AT-09,sterownik SEC, valteki czerwone,dysze 2mm, silnik pracuje na wolnych obrotach i jak depnę gaz to potrafi strzelić w filtr pow. Wymieniłem przewody na nowe BOSCH,świece nowe NGK,palec i kopułka nowa, zawory sprawdzone.już mi brak pomysłów. pozdrawiam
2010-02-17 17:31
  
 
 2009-02-09 11:10:55

a jak na benzynie?
2011-04-10 10:05
  
 
 2009-02-09 19:46:12

Cytat:
2009-02-09 11:10:55, croma1 pisze:
a jak na benzynie?



kolego na benzynie wszystko jak najbardziej ok.,

samochód ma zaledwie 70tys. przebiegu


[ wiadomość edytowana przez: szyman29 dnia 2009-02-09 19:48:26 ]
2010-02-17 17:31
  
 
 2009-02-09 22:42:10

a jak zawory wyregulowane???
Pozdrawiam!!!
2014-10-28 18:57
  
 
 2009-02-10 07:57:53

jeszcze pytanie czy to jest od poczatku od zamontowania instalacji czy zaczęło się tak robić po pewnym czasie bo tego nie podajesz. daj trochę historii problemu.
2011-04-10 10:05
  
 
 2009-02-10 19:56:21

Cytat:
2009-02-10 07:57:53, croma1 pisze:
jeszcze pytanie czy to jest od poczatku od zamontowania instalacji czy zaczęło się tak robić po pewnym czasie bo tego nie podajesz. daj trochę historii problemu.


zawory sprawdzane ok 10tyś.temu,problem nastąpil mi się wydaje że po regulacji gazu bo zajechałem do gazownika z problemem szarpnięcia [jak jechałem obroty 3000tyś/min w trasie popuszczałem gaz samochód zwalniał a obroty spadały do ok 2300 a następnie zaczynałem przyśpieszać i przy 2500obr/min było szarpnięciew innych częstotliwościach obrotów tego było brak,
gazownik coś przestawiał kilka razy bo chyba nie wiedział o co chodzi bo teraz lekkie szarpnięcie jest teraz za to przy 3000tyśobr/mini wtedy jak zaczął na postoju deptać gazem okazało sie że prycha przy dodaniu gazu, powiedział że to przewody ja zaś żeby wyeliminować to wymieniłem świece potem przewody potem kopułkęi palec.
2010-02-17 17:31
  
 
 2009-02-13 07:52:36

jeśli masz kogoś z taką samą cewką zaplonową to spróbuj zamienić. problem na to wskazuje jeśli kable i świece są wymienione. na benie moze jeszcze być OK. ale na gazie ze wzgledu na jego wyzszą temp. zaplonu jest to b. widoczne. lub w tych zakresach obrotów jest za uboga mieszanka. albo zawory lub gniazda sa podpalone. mto takie trzy moje kierunki na ktore polecam zwrocić uwage.
2011-04-10 10:05
  
 
 2009-06-06 19:22:53

witam .miałem podobny problem tyle ze z laguną . miałem zalożone tak jak ty świeczki ngk,i przewody boscha.jeden z ko
legów podpowiedział zeby zalożyć kabelki ngk i pomogło.
2009-06-19 18:53