Glosniki do cinquecento

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam chce kupic glosniki do mojego fiata . Niedawno kupilem Nowe radio blaupunkta o mocy 45w. I jak narazie chce podlaczyc tylko pod to radio Glosniki. myslalem o glosnikach typu 6"/9" na tylnia polke moze macie jakies juz sprawdzone glosniki do tego auta. Obecnie z przodu graja mi firmowe glosniki tonsila 10cm zadna reweracja. Z przodu tez by pasowalo wymienic glosniki Prosze o rade

[ wiadomość edytowana przez: paawlo dnia 2006-02-08 21:43:42 ]

najpierw daj cos dobego na przód;]
potem daj coz 1 droznego na tył ;]

tez myslalem o jednodroznych do tylu ale prosze mi powiedziec jaki dokladnie model kupic i do przodu i do tylu.

podaj model radia dokładnie rodzaj muzyki jakiej słuchasz czego wymasz (aha elipsy 6x9 w tak małym autku nie sa zbyt dobrym pomysłem no chyba z esłuchasz jakiegos tekno i idziesz na ilosc nie jakosc) a i ile kasy chcesz w tym utopic

Slucham muzyki dance pop nastrojowej czasem techno no i radia chce przeznaczyc na ten cel ok 400zł kupilem Blaupunkta model bristol Cd 35. Elipsy stad mi w glowie bo moj kuzyn daje mi polke z wycietymi otworami pod elipsy.

[ wiadomość edytowana przez: paawlo dnia 2006-02-08 21:41:40 ]

tak na szybko to na :

PRZÓD

TYŁ

oczywiscie jesli nie planujesz kupowac wzmacniacza itd.

jako ze elipsy sa 3 -drozne a ty chyba nie wymagasz jakis "chocków klockow" to nie ma chyba co montowac tweeterów na przodzie jeszcze kable i wyciszenie

głosniki nie sa super jakosci ale juz zagraja ale ja bym sie jednak upierał za wstawieniem np:16.5 na tyle z wycietymi wysokimi tonami czyli grajace basem a na przodzie dodac to tych co podałem jakies dobre tweetery
poczekaj na kolejne wypowiedzi szczegolnie anie z max audio jutro pewnie zagladnie około południa bo teraz "relaxuje sie" z łukaszem
pozdrawiam

Ja myśle, że tył sobie możesz odpuścić całkowicie, a za to konkretniej pomyśleć nad przodem. Najlepszym rozwiązaniem chyba będzie dwydrożny zestaw odseparowany, z tym żeby wpakować 16,5 cm w drzwi musisz albo samodzielnie zrobić panele, albo gdzieś kupić gotowe. Na necie na pewno znajdziesz jakieś manuale jak to zrobić, a w sumie warto o tym pomyśleć bo możesz zbudować całkiem fajnie grający systemik. Oczywiście musisz też pomyśleć o wygłuszeniu drzwi w takim wypadku.
Głośników żadnych Ci póki co nie polecam, bo najpierw musisz się zastanowić czy będziesz się brał za to i później cieszył się przyzwoitym nagłośnieniem, czy po prostu wpakujesz jakieś dziesiątki w deske rozdz., w półke elipsy i zadowolisz się tym niezbyt ciekawym i dającym raczej niezbyt dobre efekty rozwiązaniem...

oczywiscie mam jeszcze swoja nienaruszona tylnia pulke i moge w niejumiescic okragle glosniki. Jesli maja jakosciowo lepiej grac od elips to czemu nie. Zaznacze tyle ze niechce umieszczac w bagazniku tuby czy skrzyni basowej bo jest malo miejsca a nieraz cos w nim przewoze.

Ja bym jednak sobie tez darowal tyl i zainwestowal w PANELE i wygluszenie przodu.

ali nie czytasz dokładnie miało byc do 400zł

Fajna sprawa z tymi panelami ladnie by to wygladalo i gralo Ale Musial bym dolozyc drogie tyle. Niechce szalec bo auto stoi pod blokiem jeszcze by go nawet jak by sie nie dalo inaczej wyniesli na plecach z parkingu Mam slaby silnicek w tym aucie pewnie takie wygoszenie profesjonalne wazy sporo i bym mial trudno pod gorke A to co oferuja na alego za 5 zl to kawalek dywanu co nie ??
Pozdrawiam

Cytat:
2006-02-09 15:42:28, paawlo pisze:
A to co oferuja na alego za 5 zl to kawalek dywanu co nie ?? Pozdrawiam

mata bitumiczna "twarda" dobra ale trudna w nakładaniu

To juz teraz wiem ze te maty nie sa zle A te panele to widzeze trzeba wycinac kawalek blachy w dzwiach

Cytat:
2006-02-09 18:38:54, paawlo pisze:
To juz teraz wiem ze te maty nie sa zle A te panele to widzeze trzeba wycinac kawalek blachy w dzwiach

Jezeli chodzi o APP To daruj je sobie, Poszukaj lepiej Dynamat, drozsze ale nie bedziesz ich musial wymieniac po 1-2 latach Co do cinquecento to mamy twardy orzech do zgryzienia... jest to samochod ktory naprawde ciezko dobrze nagłosnic Ale przy odrobinie ciezkiej pracy mysle ze podołasz temu cena ma byc do 400zł łacznie ze wszystkim? Jezeli tak to proponuje zaoszczedzic i kupic tansze głosniki np Hertz albo Powerbass, powerbass to jest doslownie rewelacja jezeli chodzi o techno, idealnie sie w tej muzyce sprawdzaja a zainwestowac w pozodny montaz. Bo słabsze głosniki ale prawidłowo zamontowane napewno zagraja lepiej niz nawet najlepsze bez wygłuszenia i z niechlujnym montazem

Z tego co mi dotad proponujecie to przekracza moje przeznaczone 400zł. I to nawet sporo . Teraz sie musze zastanowic czy lepiej sie wstrzymać i uzbierać więcej kasy Czy lepiej zostac przy tej kwocie i wlozyc cos co by w miarę grało. Wołał bym ta druga opcje. Czyli 400 zł Napewno jak bym mial zaszaalec i zainwestowac w taschki to bym nie oszczedzal na glosnikach.
Pozdrawiam

Szwagier ma CC i ma zrobione tak: w fabryczne miejsca z przodu ma wsadzone 10 blaupunkta 2drozne. Z tym ze trzeba bylo wyciac w maskownicach seryjnych miejsca na wysokotonowy bo sie nie miescil. Z tylu jajka pioneera w tylnych boczkach (kupil takie specjalne boczki pod to), tyl wygluszony. Wszystko pod pioneerem 7600 czy jakos tak. Nawet gra choc brakuje mu basu. Robil to sam i niestety o rade mnie nie poprosil, mysle ze bysmy cos lepszego z tego wykombinowali.