Witam
Wiem ze o zawieszeniu duzo było pisane i wszystko co widzialem to przeczytałem, niemniej jednak nie spotkałem opisu jeszcze innego problemu jaki mi nie daje spokoju w moim aucie. Przy dosć ostrym manewrowaniu kierownica na parkingu i np wolnym cofaniu w celu zaparkowania na kierownicy czuje tekie jednorazowe "strzelenie/uderzenie" cos jakby jakis przeskok, nie tylko slyszalne na miejscu kierowcy ale i wyczuwalne na kierownicy. Nie dzieje sie to nigdy podczas normalnej jazdy, czasami jedynie na ostrym skrecaniu na skrzyzowaniu gdzie tez jedzie sie wolno. Na równej asfaltowej drodze bez wybojów auto prowadzi sie bardzo dobrze, jednak jadąc po nierownosciach np kamienistej drodze lub płytach betonowych układ kierowniczy i kierownica tlucze sie, chyba przez luzy jakieś. W tym miesiacu auto przeszło okresowe badania techniczne - wszystko elegancko, nic nie wykryto. Moj mechanik również sprawdzal luzy na zawieszeniu na kanale i powiedzial ze nie czuc nigdzie luzów. 1 sworzen był wymieniany rok temu, 1 gałka troche poźniej oraz założone amortyzatory firmy Magnum. Mysle ze problem opisałem dosc szczegółowo. Ktos mi powie co może dolegac mojemu kucykowi i co trzeba sprawdzic/wymienic? Auto ma juz swoje lata wiec chcialbym uniknac niepotrzebnych kosztów, dlatego prosze o rady. Z gory dziekuje