Zawory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam jak ustawic zawory 525 90

a jaki masz silnik ? (model)

( jak jest hydro to sie nic nie ustawia)

no silnik model to podstawa ale pewnie jak sie pyta to nie hydraulika a tak dla wiadomosci to poustawiaj na wszystkich na 0,25 i bedzie oki

Cytat:
2005-04-13 12:39:01, Artim3 pisze:
no silnik model to podstawa ale pewnie jak sie pyta to nie hydraulika a tak dla wiadomosci to poustawiaj na wszystkich na 0,25 i bedzie oki

Dla silnika M20 luz 0,25mm ustawia się na zimnym silniku (temperatura płynu poniżej 35 st. C). Przy ciepłym silniku (powyżej 80 st. C) luz powinien wynosić 0,30mm.

silnik m20

Witam i serdecznie pozdrawiam...Panowie ja z klubu(OKP) obok, ale w imieniu kumpla pisze...problem jest taki.....po wymianie oleju po jakims przebiegu na zimnym silniku zaczela mu dosc glosna grac klawiaturka, na cieplym sie troche uspokaja, po nastepnej wymianie na polsyntetyk objaw jest taki sam, ale jakby cichszy...jest to BMW 518 z '86 roku(tyle wiem) przegladnalem watki , ktore mi sie udalo tu juz znalezc i wynika z nich, ze regulacja zaworow powinna pomoc, jesli tak to na jaka szczeline trzeba je ustawic ? Za wszelkie info w tej sprawie z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam.
Z powazaniem chomik

[ wiadomość edytowana przez: chomik dnia 2006-09-21 12:30:28 ]