Silnik krokowy ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czytałem już na ten temat kilka postów...
Moje autko to 1.4i LPG
Ale mam taki problem od jakiegoś czasu, jak zapale silnik to wstakuje mi na spore obroty(niestety nie jestem w stanie ich dokładnie określić bo nie mam obrotomierza).
Podczas jazdy gdy zmieniam biegi da się czyczuć że też ma spore obroty(koło 3000-3500). a gdy ściągnę nogę z gazu na wrzuconym biegu, to zamiast hamować silnikiem to on jedzie sam... nie naciskając pedału gazu sam jedzie i nie hamuje.
ale jak już zrzucę go z biegu i jak się zatrzymam to słychać wysokie obroty a po chwili się unormują w granicach 900

krokowy, przepływomierz... panowie no ile można o tym samym, nie prościej podpinać sie pod czyjeś posty

krokowy ew. czujnik predkosci.

Najprościej jest podpiąć "czytnik kodów" i autko samo Ci powie co go boli.

stawiam na czujnik predkosci

Cytat:
2006-09-26 13:42:35, mari1981 pisze:
stawiam na czujnik predkosci

Albo potencjometr przepustnicy np itd....A nie prościej jest tak zrobić jak napisałem ?zamiast "stawiać" i zgadywać?

Cytat:
2006-09-25 16:13:36, Biedrona pisze:
krokowy, przepływomierz... panowie no ile można o tym samym, nie prościej podpinać sie pod czyjeś posty

2006-09-04 (23 dni w klubie)

czego sie tu spodziewac- kaxdy zaczyna od napisania nowego posta. Tak juz jest i tak bedzie. Jezli kogos mierzi to (ze nowi dubluja watki) to niech nie pisze nic. Kazdy chyba tak zaczynal a teraz juz umie i wie co i jak.
Pzdr

Cytat:
2006-09-26 13:48:36, Brzoza-junior pisze:
2006-09-04 (23 dni w klubie) czego sie tu spodziewac- kaxdy zaczyna od napisania nowego posta. Tak juz jest i tak bedzie. Jezli kogos mierzi to (ze nowi dubluja watki) to niech nie pisze nic. Kazdy chyba tak zaczynal a teraz juz umie i wie co i jak. Pzdr

niekoniecznie każdy, ja wyznaję teorię podpinania się pod czyjeś posty ze swoim problemem i jezeli np. dane techniczne się zagdzają to tak robię

Cytat:
2006-09-25 16:04:11, misiaczek192 pisze:
Czytałem już na ten temat kilka postów... Moje autko to 1.4i LPG Ale mam taki problem od jakiegoś czasu, jak zapale silnik to wstakuje mi na spore obroty(niestety nie jestem w stanie ich dokładnie określić bo nie mam obrotomierza). Podczas jazdy gdy zmieniam biegi da się czyczuć że też ma spore obroty(koło 3000-3500). a gdy ściągnę nogę z gazu na wrzuconym biegu, to zamiast hamować silnikiem to on jedzie sam... nie naciskając pedału gazu sam jedzie i nie hamuje. ale jak już zrzucę go z biegu i jak się zatrzymam to słychać wysokie obroty a po chwili się unormują w granicach 900

u mnie pomogła wymiana czujnika położenia przepustnicy, najlepiej sprawdź kody błedów

dzięks ludziska za pomoc okazało się że łapał powietrze, miałem po prostu wyciągniętą rureczkę z podciśnienia.
A czy dobrze rozumiem z tym czytaniem kodów, żeby się podłączyć pod komputer ?
tylko jakbym miał tak zawsze lecieć i się podłączać pod komputer to ja bym chyba się wyportkował z pieniędzy. u mnie takie podpięcie pod kompa kosztuje 80 zł

Czytnik kodów to LED, którą wkładasz w złącze diagnostyczne a ona Ci mruga...

Czytnik kodów

[ wiadomość edytowana przez: _unnamed dnia 2006-09-27 13:50:09 ]

dzięks widać teraz jaki jestem ciemny
A może ktoś jest mi w stanie powiedzieć gdzie i jak mam wyszukać coś o komputerze... chodzi mi o to że wymianiałem akusia i gdzieś na forum przeczytałem że trzeba coś zrobić żeby autko dobrze chodziło...
tylko nie wiem gdzie tego szukać :/

Spróbuj wyszukać: reset kompa, komputera

Cytat:
2006-09-27 14:33:32, misiaczek192 pisze:
dzięks widać teraz jaki jestem ciemny

Od tego jest forum, żeby pytać - jak zadasz głupie pytanie (a są wogóle takie?) to najwyżej nikt Ci nie odpowie, albo marudy pomarudzą o wyszukiwarce.
I się nie przejmuj - jesteś wśród swoich

Cytat:
2006-09-27 14:41:25, _unnamed pisze:
Od tego jest forum, żeby pytać - jak zadasz głupie pytanie (a są wogóle takie?) to najwyżej nikt Ci nie odpowie, albo marudy pomarudzą o wyszukiwarce. I się nie przejmuj - jesteś wśród swoich

Miło przeczytać taki słowa dzięks