| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yenot DEADSOUL Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2003-09-08 16:42:30 Hi !
Jest klima musi byc parownik - nie ważne czy reczna czy automat. Tylko jak to się czyści to nie wiem - z zewnątrz ? chyba nei bo i po co, zreszta ten fatalny dostęp.... Z tego co wiem to okresowo przed sezonem sprawdza się ciśnienie, można też oczyścić skraplacz - to ta chłodnica przed chłodnica silnika - przyjmuje na siebie wszystkie fruwające g..., piasek i takie tam. Więc jak jest żeberka sa pozatykane to gorzej oddaje ciepło. Moja klima zdechła Tyle moich 3 groszy pozdro. |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-09-10 21:22:57 Tak logicznie do rzeczy podchodząc to ja bym optował za wiosną.
Jesień, zima dużo wilgoci, ogrzewanko. A przed sezonem warto przeczyścić klimę choćby ze względu na autostopowiczki |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-09-10 21:39:18 Witam
Jak już mówimy o klimie to mam pytanie a własciwie dwa. Dziś kiedy odparowywałem przednią szybe podczas deszczu z nawiewów poszła mi jakaś para/dym? i tak ze trzy razy. Jak posiadam Omegę od 15 miesięcy to pierwszy raz to zauważyłem? I druga rzecz czy wam również dopiero włączenie klimy pozwala szybko i skutecznie odparować przednią szybę? Czy wasze Bestie też tak cholernie zaparowują w środku jak u mnie czy moiże z wentylacjhą jest coś nie tak? Jako ciekawostkę podam że szyby które sa oklejone folią przyciemniajacą nie zaparowują PZDR Vincent |
DrA ![]() eS ... | 2003-09-10 21:43:52 Wymien filtr przeciwpylkowy w podszybiu. |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-09-10 22:25:49 Wymieniony kilkanaście tys km temu więc chyba jeszcze spełnia swą rolę, tym bardziej że sporo czasu niedizałała klima i nie używałem wewnętrznego obiegu a wtedy podobno zanieczyszcza się on najbardziej? PZDR Vincent |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-09-11 09:29:25 Vincent
Filtr kabinowy może i być czysty - tylko w Oplach jest problem z zamakaniem tych filtrów. W Astrze zastąpiłem go kawałkiem drobnej siatki metalowej Ale mogę sie mylić |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-09-11 19:13:50 Witam
Chcesz Prowo powiedzieć że wasze autka też tak potwornie zaparowują? Cholera w zeszłym sezonie do tego stopnia miałem zaparowanme i wilgotne wnętrze że wykładzina bagażnika nie miała kiedy wyschnąć i normalnie pleśniała Wiecie jak z tym walczyć? PZDR Vincent |
![]() Olin_M . | 2003-09-11 22:28:13 Jak walczyć z wilgotną wykładziną ?
Wyciągnąć i schować w garażu/piwnicy Ja tak właśnie zrobiłem. P.S. Co do zaparowywania szyb - MAKABRA !!! Pozdr. |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-09-11 22:51:47 I co jeździć z gołą blachą w bagażniku? Raczej mi się to nie uśmiecha Kupiłem środek przeciw parowaniu szyb i zamierzam go użyć |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2005-04-28 10:56:41 Czy ktos wie jak sie do tego parownika najszybciej dostac? Tylko nie sugerowac mi ASO, bo w jednym juz bylem i zaspiewali ok 700 za czyszczenie ukladu klimatyzacji. |
krzys_wer Omega B Caravan Tarnowskie Góry | 2005-04-28 13:51:47 Witam. Przy okazji dyskusji o klimie mam osobne pytanko. Otóż wczoraj zauważyłęm , że po uruchomieniu klimy przez 3-4 min piszczy mi pasek klimy. Wymiana paska ok 100 zł , ale jak by trzeba było wymieniać rolkę napinacza to jeszcze plus 500 zł.
Czy coś z tym robić czy na razie olać i czekać aż zacznie piszczeć bardziej? A co do odgrzybiania to polecono mi taki sposób. Kupić preparat odgrzybiający w sprayu , Puścić klimę na max przy włączonym obiegu wewn i koło nóg kierowcy jest wlot do obiegu wewn i tam należy napsikać tego prep. Krzyś W. |