MotoNews.pl
2 Światła na skrzyżowaniach (169380/26) - NT

Światła na skrzyżowaniach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!
Ostatnio w Toruniu przerobili ulicę Olsztyńską, jest miło.
Wogule dużo u nas robią z ulicami. To dobrze.
Mam tylko jedno pytanie: czy u Was też montują tak wysoko światła, że ich nie widać jak się stoi przy linii na skrzyżowaniu?, że trzeba się cofnąć ze 2 metry?
Co to za nowa filozofia?

Pozdrawiam!

Debili nie brakuje... Wtedy przydałby się szyberdach

A co powiesz że w Poznaniu na głogowskiej jak zrobili światła i nie ma lewoskrętu ale najpierw rusza (prosto) jedna strona a po dłuższej chwili z naprzeciwka (w bocznych uliczkach mają czerwone) albo inna sytuacja wszyscy mają czerwone światło (piesi też)

W L-linie zrobili lepiej. Na jednym ze skrzyżowań przerabiali sygnalizację. I zrobili tak, że najpierw jadą prosto, potem mają czerwone i wtedy zapala się zielone dla jadących z przeciwka (w tym "lewoskręcających". Poczekali aż kierowcy przyzwyczaili się do bezpiecznego lewoskrętu i.... zmienili fazy, Teraz lewoskręt rusza , kiedy ci z naprzeciwka mają jeszcze zielone. Na efekty nie trzeba było długo czekać....

W Warszawie rozwiazano ten problem mamy mniejsze swiatla na wysokosci oczu pod sygnalizacja swietlna

W wawie rozwiązali wiele "problemów". Np. skrzyżowanie górczewskiej i powst. śląskich. Zrobili nowe światła i teraz każdy jadący ma oddzielne zielone. Korki jak s..syn nawet w dni wolne a w dni powszednie o każdej porze dnia. Gdzieś jeszcze, ale nie pamiętam gdzie, zmieniono sygnalizację i zlikwidowali skręt w prawo na czerwonym a specjalny pas do skrętu w prawo zrobili. Wynik wiadomo jaki - znowu korki. To się nazywa zmiana na lepsze.

A w Katowicach napier.....i co skrzyzowanie swiatła... Ku***cy dostaje jak mam jechac na naprawe gdzies w głąb centrum

Cytat:
2006-12-21 22:09:40, slayter pisze:
W wawie rozwiązali wiele "problemów". Np. skrzyżowanie górczewskiej i powst. śląskich. Zrobili nowe światła i teraz każdy jadący ma oddzielne zielone. Korki jak s..syn nawet w dni wolne a w dni powszednie o każdej porze dnia.

Z jednej strony korki, ale z drugiej - skrzyżowanie teraz teoretycznie bezkolizyjne. Tyle aut, co się tam natłukło przy skrętach w lewo, to historia...
Tak źle, tak niedobrze...

Cytat:
2006-12-21 17:12:08, werkid pisze:

Mam tylko jedno pytanie: czy u Was też montują tak wysoko światła, że ich nie widać jak się stoi przy linii na skrzyżowaniu?, że trzeba się cofnąć ze 2 metry? Co to za nowa filozofia? Pozdrawiam!

A co ja mam powiedzieć przy 2m wzrostu? Głowe mam pod samym dachem i te wysoko wiszace światła trace z oczu duzo wcześniej . Jest to jeszcze jedno potencjalne "wytłumaczenie" dla panów policjantów .
Jeżeli mam widzieć światła to musze naprawdę dużo dalej się zatrzymywać, ale zaraz znajduje się madry który wykorzystuje wolne miejsce.

Cytat:
2006-12-21 17:19:48, Zoltar pisze:
Wtedy przydałby się szyberdach

Szyberdach sie przydaje-czesto z tego udogodnienia korzystam-pozatym w łodzi równiez na czesci ze skrzyżowań zamontowali takie małe światła na wysokosci jakiegos 1,5 metra

gdańs jest pod względem świateł jeszcze lepszy:
za manhattanem dla skręcających w prawo pali sie czerwone , dla pieszych tez czerwone i korek długi jak sku*** przepustowośc zerowa.
wlot od strony wawy- przejeżdżamy jedno swiatła i stajemy na nastepnych ( jakieś 20 metrów dalej) i co zauważamy - my mamy czerwone , piesi maja czerwone , jadącyw poprzek maja czerwone , a korek rośnie do abstrakcyjnych rozmiarów ( 30-60 minut od końca korka do początku)
robili remont skrzyżowania koło auchan - wyłączyi sygnalizację- co ciekawe podczas remontu korki zniknęły...
jakiś rok temu wyremontowali ul. sobieksiego - i ( o zgrozo) postawili światła - jak korek miał 100 metrów tak teraz ma chyba z 600 ...
i tak całe zycie z debilami....
kazdy kto się choć troche zna to wie że śiwatła mają sens tylko jeśli odległość między kolejnymi jest nie mniejsza niż :
500 POSRANYCH METRÓW !!!!!!!!

a co do stłuczek- wole raz w roku postawić auto do warsztatu niz 2x dziennie kiblowac godzine w korku...

hehe Sweeper

Widze podobne trasy robimy... Manhattan mistrzostwo