Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-12-21 17:19:48 Debili nie brakuje... Wtedy przydałby się szyberdach ![]() |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-12-21 20:48:50 W L-linie zrobili lepiej. Na jednym ze skrzyżowań przerabiali sygnalizację. I zrobili tak, że najpierw jadą prosto, potem mają czerwone i wtedy zapala się zielone dla jadących z przeciwka (w tym "lewoskręcających". Poczekali aż kierowcy przyzwyczaili się do bezpiecznego lewoskrętu i.... zmienili fazy, Teraz lewoskręt rusza , kiedy ci z naprzeciwka mają jeszcze zielone. Na efekty nie trzeba było długo czekać....
|
![]() Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2006-12-21 21:42:42 W Warszawie rozwiazano ten problem ![]() ![]() |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2006-12-21 22:09:40 W wawie rozwiązali wiele "problemów". Np. skrzyżowanie górczewskiej i powst. śląskich. Zrobili nowe światła i teraz każdy jadący ma oddzielne zielone. Korki jak s..syn nawet w dni wolne a w dni powszednie o każdej porze dnia. Gdzieś jeszcze, ale nie pamiętam gdzie, zmieniono sygnalizację i zlikwidowali skręt w prawo na czerwonym a specjalny pas do skrętu w prawo zrobili. Wynik wiadomo jaki - znowu korki. To się nazywa zmiana na lepsze. |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-12-21 22:16:18 A w Katowicach napier.....i co skrzyzowanie swiatła... Ku***cy dostaje jak mam jechac na naprawe gdzies w głąb centrum ![]() ![]() ![]() |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2006-12-30 09:16:24
A co ja mam powiedzieć przy 2m wzrostu? Głowe mam pod samym dachem i te wysoko wiszace światła trace z oczu duzo wcześniej . Jest to jeszcze jedno potencjalne "wytłumaczenie" dla panów policjantów ![]() Jeżeli mam widzieć światła to musze naprawdę dużo dalej się zatrzymywać, ale zaraz znajduje się madry który wykorzystuje wolne miejsce. ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-12-30 12:48:24
Szyberdach sie przydaje-czesto z tego udogodnienia korzystam-pozatym w łodzi równiez na czesci ze skrzyżowań zamontowali takie małe światła na wysokosci jakiegos 1,5 metra |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-12-31 00:43:05 gdańs jest pod względem świateł jeszcze lepszy:
za manhattanem dla skręcających w prawo pali sie czerwone , dla pieszych tez czerwone i korek długi jak sku*** przepustowośc zerowa. wlot od strony wawy- przejeżdżamy jedno swiatła i stajemy na nastepnych ( jakieś 20 metrów dalej) i co zauważamy - my mamy czerwone , piesi maja czerwone , jadącyw poprzek maja czerwone , a korek rośnie do abstrakcyjnych rozmiarów ( 30-60 minut od końca korka do początku) robili remont skrzyżowania koło auchan - wyłączyi sygnalizację- co ciekawe podczas remontu korki zniknęły... jakiś rok temu wyremontowali ul. sobieksiego - i ( o zgrozo) postawili światła - jak korek miał 100 metrów tak teraz ma chyba z 600 ... i tak całe zycie z debilami.... kazdy kto się choć troche zna to wie że śiwatła mają sens tylko jeśli odległość między kolejnymi jest nie mniejsza niż : 500 POSRANYCH METRÓW !!!!!!!! a co do stłuczek- wole raz w roku postawić auto do warsztatu niz 2x dziennie kiblowac godzine w korku... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-01-02 00:12:44 hehe Sweeper
Widze podobne trasy robimy... Manhattan mistrzostwo ![]() |