Problem z tankowaniem! Mk 1,4.1991r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie może ktoś przerabiał podoby problemik-otóż od pewnego czasu nie mogę normalnie zatankować autka, bo paliwo wlatuje bardzo powoli ,a w końcu wybija na zewnątrz trzeba robić przerwy Ma ktoś może schemat odpowietrzania wlewu paliwa-albo jakieś rady będe wdzięczny za pomoc.

Cytat:
2007-07-16 14:38:23, Kerad pisze:
Witam serdecznie może ktoś przerabiał podoby problemik-otóż od pewnego czasu nie mogę normalnie zatankować autka, bo paliwo wlatuje bardzo powoli ,a w końcu wybija na zewnątrz trzeba robić przerwy Ma ktoś może schemat odpowietrzania wlewu paliwa-albo jakieś rady będe wdzięczny za pomoc.

Masz zatkane odpowietrzenie baku!

Cytat:
2007-07-16 14:40:32, zagore1 pisze:
Masz zatkane odpowietrzenie baku!

Wiesz jak to wyczyścić,odetkać ??

Cytat:
2007-07-16 14:47:54, Kerad pisze:
Wiesz jak to wyczyścić,odetkać ??

Nie czyściłem, otwórz bak powinien być widoczny ten otworek odpowietrzający - spróbuj przetkać drutem

Cytat:
2007-07-16 14:51:59, zagore1 pisze:
Nie czyściłem, otwórz bak powinien być widoczny ten otworek odpowietrzający - spróbuj przetkać drutem

Masz racje,zabiore się do tego ,ale pod wieczór, bo teraz gorąco jak w piekle Napisze później co udało mi się zdziałać.Narazie dziękuje i pozdrawiam

jak napisal poprzednik Zapowietrzony bak. Bylo sporo o odpowietrzaniu na forum wiec jak ci cos nie pojdzie to poczytaj w archiwum powinienes znalezc odpowiedz i opis jak to zrobic.
Pozdrawiam Kormoran.

Witam ponownie.Problem rozwiązany,a przyczyną był ten,zaworek,który przykręcony jest do wlewu (pochłaniacz par paliwa,czy coś takiego )Przewody były drożne,tylko zawór się,zacioł.
Pozdrawiam