Mechanizm różnicowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Wczoraj późnym wieczorem coś mi się uszkodziło w essim. Dziś u znajomego na warsztacie okazało się że na 90% poszedł mechanizm różnicowy skrzyni biegów.
To się opłaca naprawiać Czy lepiej od razu szukać jakiejś skrzynki.
Jeżeli szukać to jaki to koszt (94r. 1.6 16v)

Cytat:
2008-01-06 23:03:55, Fereny pisze:
Witam Wczoraj późnym wieczorem coś mi się uszkodziło w essim. Dziś u znajomego na warsztacie okazało się że na 90% poszedł mechanizm różnicowy skrzyni biegów. To się opłaca naprawiać Czy lepiej od razu szukać jakiejś skrzynki. Jeżeli szukać to jaki to koszt (94r. 1.6 16v)

szukac skrzyni,jakby co u mnie sie znajdzie

No okey, a cenowo jak to wygląda?
Zależy mi na tym, żeby ta skrzynia mi wytrzymała jakiś czas i żeby nie zgrzytała hehe

Ja wymieniałem mechanizm różnicowy w mkV ale robiłem to tylko dlatego że wujas miał skrzynię niewiadomego stanu i bałem sie wkładac żeby sie nie okazało że buczy czy coś. Wymieniłem mechanizm i po sprawie a co najważniejsze koszt to cena oleju i dzień roboty w nieogrzewanym garażu zima

RemikGT - dzięki za pomoc, znalazłem skrzynię bliżej mechanika - odejdą koszty transportu. Mam pytanie jak mam rozróżnić czy mam ZETEC czy DOHC?
Na kolektorze jest napis EFI dla podpowiedzi. Bo gość od skrzyni powiedział mi, że to jest róznica (cenowa też) w mocowaniach.

Ja dosyc niedawno wymienialem roznicowy u siebie no i troche roboty z tym jest, ale nie ma rzeczy niemozliwych, ale rzeczywiscie jak nie masz drugiego na podmiane ;lepiej kupic cala skrzynie.