[SENATOR] -problem z uruchomieniem silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam , panowie mam problem z odpaleniem ciepłego silnika, muszę dłuższą chwilę kręcić żeby uruchomić silnik , natomiast na zimnym po nocy niema żadnego problemu pali na dotyk ,czym może to być spowodowane?

Pozdrawiam Szajba

[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2009-03-03 08:35:55 ]

Więcej danych by się sprzydało. Gaz?. Ja bym podejrzewał brak luzu na zaworach ale nie wiem mało danych.

Witam ,jest zamontowana instalacja gazowa, problemy występuje jak i na gazie tak i na benzynie, układ zapłonowy dobry, gdzie może leżeć problem

Pozdrawiam Szajba

podstawy
kompresja na zimno i cieplo
cisnienie paliwa
jakosc iskry

Cytat:
2009-03-03 18:56:31, SENATOR pisze:
podstawy kompresja na zimno i cieplo

A zwłaszcza na ciepło

Witam, sprawa się wyjaśniła , nieszczelny był parownik na zaworze i silnik dostawał paliwo razem z gazem.

Pozdrawiam Szajba

A ja mam odwrotny problem.Rano odpala normalnie na benzynie,po jakiś 5-10 min jazdy gaśnie,przy odpalaniu na BC spalanie pokazuje około 45-85 l/km a obrotościomierz głupieje i pokazuje sobie obroty falująco od 1000 do 4000 obr.Natomiast jest też nieraz tak,że po osiągnięciu temperatury i po przełączeniu na gaz potrafi też zgasnąć(parownik nie zamarza)
Miał ktoś coś kiedyś

zobaczcie to nie bede więcej sie chwalił moim samochodem jestem w lesie albo lepiej moj samochod jest z epoki kamienia łupanego

xTytuł strony