[MK7]1,6 16V po wymianie uszczelki, nie wchodzi na obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich sympatyków FEFK...

Słuchajcie mam pewien problem... wymieniałem uszczelkę pod głowicą ostatnio, wszystko zmontowalem... co prawda głowicy nie splanowałem bo nie miałem sary... no ale wszystko zmontowane... podlaczone kable... i na początku nie chciał mi załapać... brejdak cos tam zmienił bo chyba było coś źle podłączone... no zapalił.. ładnie chodził... ale po jakims czasie jak chciałem troche mu przycisnąć to się okazało że nie ma mocy... nie idzie jakoś... dławi się na 1.5-2tys obrotow... potem normalnie... a przy 4tys znowu sie dławi... Nie wiecie może czego była by to wina.. ?

[ wiadomość edytowana przez: ZbC dnia 2009-06-03 16:22:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: ZbC dnia 2009-06-03 16:22:18 ]

[ wiadomość edytowana przez: slawcek dnia 2009-06-03 16:53:43 ]
[ powód edycji: Czy naprawdę ciężko jest sformułować tytuł? ]

Prosze edytowac tytuł wątku na bardziej obrazujący problem oraz na taki aby był zgodny z regulaminem, w przeciwnym razie zamykam wątek po 24h.

taki tytuł można dać połowie wątków...
ani jaki silnik, jaki rocznik, diesel, benzyna...

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2009-06-03 15:03:00 ]

Jeszcze źle.
Podpowiem: [MK7] na początku tytułu.
Takie tu są zasady

Edit: obejrzałbym dokładnie dolot, czy nie łapie gdzieś lewego powietrza, zobaczył czy kontaktują wtyczki od przepływomierza i czujnika przepustnicy. Tu może być problem.
Zrób reset kompa i w ogóle poszukaj w wyszukiwarce.

Sam miałem podobny problem i to była padnięta pompa paliwa.

[ wiadomość edytowana przez: kcprski dnia 2009-06-03 16:31:00 ]

Cytat:
2obejrzałbym dokładnie dolot, czy nie łapie gdzieś lewego powietrza, zobaczył czy kontaktują wtyczki od przepływomierza i czujnika przepustnicy. Tu może być problem. Zrób reset kompa i w ogóle poszukaj w wyszukiwarce.

Dolot sprawdzony... wszystko git... Przepływomierz jak jest odłączony to kręci się normalnie do samego końca... ale nie idzie tak jak powinien :]