Jakie sprzęgło?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy sprzęgłoVALEO jest dobrej jakości?
Czy ktoś się spotkał z nim,jakie wrażenia po ok.roku,czy się wichruje etc.?
Z tego co wiem to najczęściej jest to chińszczyzna.
Czy lepsze jakościowo jest sprzęgło LUC.

mam valeo za 210zł juz ponad poł roku czyli jakies 15000-20000 km i git , ojciec na te same od półtora roku na taxi (50000km) i nie płacze ale słychać juz łozysko u nie i u niego

LUC faktycznie w ostatnim czasie zbiera niezłe opinie wśród klientów i serwisantów z uwagi na jakość.

Sprzęgło Valeo miałem u siebie przez dłuższy czas, a "zabiłem" je drastycznym wzrostem momentu przy jednoczesnym utrudnieniu mu przeniesienia go na asfalt
W seryjnym aucie sprawowało się bardzo dobrze przez ok. 60 kkm.

Pozdrawiam - SpeedR

60KKm to troszkę mało przy moim fabrycznym (130KKm) więc chyba LUC ale to 100 więcej
I jeszcze jedno:czy tulejki w łapie sprzęgła się mocno wycierają i czy można je gdzieś znaleść bez widełek i łapy

Cytat:
2008-01-11 13:46:52, rysiu1 pisze:
... Czy ktoś się spotkał z nim,jakie wrażenia po ok.roku,czy się wichruje etc.?...

Tak, ja się spotkałem i dokładnie po roku od wymiany po przejechaniu ok. 20 tyś. km. znów jest zwichrowane jak cholera bo ruszanie z miejsca nie należy do przyjemności.
Wcześniej przed wymianą też miałem VALEO i też sprzęgło brało nierówno. Zakładanie sprzęgła tej samej firmy było błędem z mojej strony.

miałem valeo.. po ok roku zaczęło szarpać....

teraz mam LUK'a i takie sprzęgło bym Ci polecał

pozdro

polecacie w tym wątku LUC'a
a oryginalne Daewoo będzie lepsze czy gorsze od LUC'a?
Bo LUC aktualnie na allegro jest za więcej niż 300pln...
...a mam możliwość kupić nowe oryginalne Daewoo za 200...

ja u siebie oryginalne sprzeglo mialem wlasnie luk-a mialo tez wytloczony znaczek GM wiec chyba na pierwszy matarz zakladano luka,

sprawdz bo mozliwe ze wlasnie to oryginalne daewoo jest luk-a

no to jeszcze napiszcie, gdzie można dobrze i tanio wymienić sprzęgło- chodzi o Warszawę i okolice?
Moje ma ok 250tys i widać już jego koniec.

Pan Sławek
ul.Maszynowa 12C
601 230 990

...z tego co pamiętam to 300pln za robociznę? a może i 250... nie pamiętam już dokładnie... nie wiem czy to tanio czy drogo na tle konkurencji... ale napewno zajebiście solidnie i profesjonalnie

Na Wawe dobra cena

Wymień od razu łapę !

Warto

Jak tanio i solidnie to tylko u Pstrusia Jedyny minus to godziny pracy

koszt to ok 150z ł od godz 23-

witam
mam problem ze sprzeglem wiec zadam pytanko w tym watku zeby nie tworzyc nowych.
jechalem normalnie wszystko grało. za piec minut wracam, zapalam i.... pedał sprzegła daje sie wcisnac tylko do polowy. twardy jak cholera. i w zaden sposób nie mozna wrzucic biegu.
co to moze być? mechanik po usłyszerniu historii powiedział ze albo łapa sie ukrecila albo pompa padla albo sie cos zatkało. bo jeszcze nalezy dodac ze sprzeglo i wysprzeglik zmienialem 10 miesiecy i okolo 27000 km temu. wprawdzie było to Valeo made in Korea ale tak szybko by padło??
i jescze pytanko czy do wymiany łapy trzeba otwierac skrzynię?
z gory dziekuja za wszelkie sugestie

Cytat:
2008-05-15 19:38:38, aras519 pisze:
witam mam problem ze sprzeglem wiec zadam pytanko w tym watku zeby nie tworzyc nowych. jechalem normalnie wszystko grało. za piec minut wracam, zapalam i.... pedał sprzegła daje sie wcisnac tylko do polowy. twardy jak cholera. i w zaden sposób nie mozna wrzucic biegu. co to moze być? mechanik po usłyszerniu historii powiedział ze albo łapa sie ukrecila albo pompa padla albo sie cos zatkało. bo jeszcze nalezy dodac ze sprzeglo i wysprzeglik zmienialem 10 miesiecy i okolo 27000 km temu. wprawdzie było to Valeo made in Korea ale tak szybko by padło?? i jescze pytanko czy do wymiany łapy trzeba otwierac skrzynię? z gory dziekuja za wszelkie sugestie

Łapa kolego

Mechanik ma rację

czy do wymiany łapy trzeba rozbierać (zdejmować) skrzynie?

Imho tak

Cytat:
2008-05-14 10:13:16, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Pan Sławek ul.Maszynowa 12C 601 230 990 ...z tego co pamiętam to 300pln za robociznę? a może i 250... nie pamiętam już dokładnie... nie wiem czy to tanio czy drogo na tle konkurencji... ale napewno zajebiście solidnie i profesjonalnie

Już sprawdzałem i finalna cena jest niestety spora...ale jeszcze zobaczę, bo robiłem już kilak rzeczy u p.Sławka i naprawdę wie co robi.

Witam!!

A ja Was spytam ile Wy macie przejechane na tych esperakach, że już się o sprzęgło pytacie...?

Przecież przy normalnej eksploatacji 200tys. to jest pikuś

Jak się mylę, niech mnie ktoś poprawi...

Moje espero, które sprzedałem znajomemu ma już ponad 280tys. przejechane i narazie o sprzęgle nic od niego nie słyszę a jest jeszcze od nowości niewymieniane

Pozdrawiam

Ciąganie ciężkich przyczep szybko je zabija