Dwa KJS-y w jednym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
22 listopada w trzebini odbędzie sie KJS organizowany przez Automobilklub Krakowski ( wpisowe jak zawsze promocyjne czyli 120 zł) ale za to impreza ta ma wage dwóch imprez. Po jej ukończeniu będą zaliczone dwa KJS-y a nie jeden.
Ja ze swojej strony będe się starał uzbierać jakąś kase i pojechać (może innym autem) i myśle ze taką okazje należy wykożystać.

Kalinek a nie wiesz skad ta nagla szczodrosc dla uczestnikow kjs-ow?? bo to cos do niech niepodbne, chyba ze juz zaden sie w tym roku nie odbedzie

No wiem. Cała ta sytuacja dlatego ma miejsce że ktoś (poza mną) bardzo chce zrobić licencje jeszcze w tym roku kalendarzowym
( i nawet wiem kto ) więc Krakowski klub zrobił mu takiego dziwnego bonusa w postaci dwuch KJS -ów w jednym
( ciekawe dlaczego i za ile !!!! )

To już znane przypadki. Przecież jednak limit wyrobienia się w ilości przejechanych kjs-ów nie obejmuje roku kalendarzowego tylko rok od pierwszych zaliczonych punktów. To znaczy , że ma być jakiś termin egzaminu zaraz na R2? Czy może znowu zmiana przepisów na gorsze tj. zwiększenie ilości kjs do licencji.
Możesz napisać czy wiesz coś bliżej , bo jeśli to jakiś marny kręciołek jak zwykle to ja wybiorę ogladanie Barbórki Cieszyńskiej.

Cytat:
2003-10-30 18:28:25, kalinek pisze:
No wiem. Cała ta sytuacja dlatego ma miejsce że ktoś (poza mną) bardzo chce zrobić licencje jeszcze w tym roku kalendarzowym
( i nawet wiem kto ) więc Krakowski klub zrobił mu takiego dziwnego bonusa w postaci dwuch KJS -ów w jednym
( ciekawe dlaczego i za ile !!!! )

A juz myslalem ze oni tam w tym AK zmadrzeli. Widac jednak ze nie

jasne dwa KJSy w jednym, ciekawe co na to PZMot??? Ja i tak wybieram Barbórkę C.

Punkty do kjs liczą się na rok kalendarzowy a nie od pierwszych zdobytych punktów.(tak jak jest sezon)
Jeśli o mnie chodzi to mam już komplet punktów, ale jeśli bym ich potrzebował to nie wnikał bym z jakich przyczyn robią bonusa tylko bym kożystał z okazji.
Kalinek bo wyrośniesz na klubową plotkare , najpierw się dowiedz na pewno a potem zaczynaj plotki tego typu

Cytat:
2003-10-30 22:31:07, Konrad_P pisze:
jasne dwa KJSy w jednym, ciekawe co na to PZMot??? Ja i tak wybieram Barbórkę C.

hmm czy ja dobrze myślę, będziemy w tym samym serwisie??

2003-10-30 22:36:20, Jarek_N pisze:
Punkty do kjs liczą się na rok kalendarzowy a nie od pierwszych zdobytych punktów.(tak jak jest sezon)

Tu się chyba jednak mylisz : "2. Warunkiem uzyskania certyfikatu i licencji jest:
- sklasyfikowanie w okresie do 12 miesięcy w sześciu lub do 24 mie-sięcy w ośmiu popularnych imprezach samochodowych – KJS..."

Gdzie tu jest mowa o jakimś sezonie? Otóz dalej punkt 6 : "6.........uiścić opłatę, wniosek wraz z załącznikami zostanie przesłany do Zarządu Okręgowego PZM, gdzie dokonuje się rejestracji w kartotece kierowców sportu samochodowego
i wystawia certyfikat i licencję Krajową po zakończeniu SEZONU."

Z czego wynika , że licencja jest ważna od przyszłego sezonu , po zakończeniu tego z którego zbierało się ostatnie punktu i nic wiecej.

Akurat pomysł z "dwoma KJS w jednym" nie jest nowy. P. Trzop mówił o nim już w maju (na KJS w Dobczycach).

Na stronie PZM jest coś takiego jak "Regulamin uzyskania Licencji Krajowej 2003" i w punkcie 2 tego regulaminu jasno jest napisane że : "Warunkiem uzyskania certyfikatu i licencji jest:
- sklasyfikowanie w okresie do 12 miesięcy (jednego sezonu) w sześciu lub do 24 miesięcy (w dwóch sezonach) w ośmiu popularnych imprezach samochodowych – KJS ........... " I tak było i jest dlatego zawsze na koniec roku ludzie kombinują jak tu dorobić KJS-y żeby zdążyć. Kiedyś nawet było tak że jeszcze styczniowy KJS dawał punkty do roku poprzedniego dla spóźnialskich

Mnie tego nikt nie mógł z AK nigdy po ludzku powiedzieć. Dzięki

Proponuje się w ogóle nie rozdrabniać tylko 31 grudnia zrobić KJS na prawach 10 i wtedy nie będzie w ogóle problemu.

Chciałem zapytać czy ktoś z was wybiera się na ten KJS, bo byłoby raźniej !!! Moge jeszcze zdradzić że jeden z placów będzie na terenie Rafinerii Trzebinia

Sorki ze sie wtrace ale to nie jest przypadkiem 29?????
Program (29.11.2003):
godz. 9.30-11.30 - Wydawanie dokumentów i BK-1
godz. 12.00 - Start "Rajdu Rafinerii Trzebinia"
godz. 15.15 - Meta "Rajdu Rafinerii Trzebinia"
godz. 16.45 - Publikacja końcowej klasyfikacji prowizorycznej
godz. 17.00 - Rozdanie nagród

bo tak pisza na f&f wiec juz sie pogubilem.
Moze wkoncu wystartuje po raz 1 w kjs ciekawe jak mi pojdzie

Jeżeli uda mi się dogadać z pilotem i ze sponsorami, oczywiście po wcześniejszym opłaceniu OC to wystartujemy

P.S.
można jechać na kolcach

ni chce sie z wami klocic bo pewnie wiecie wiecej ale na stronie automobilklubu (na rallykrakow z reszta tez ) pisze ze kjs jest 29 i nie ma ani slowa zeby byl zaliczany jako dwa,ale jesli tak jest to calkiem fajna sprawa.
kalinek-zycze powodzenia w zdobyciu tych 2 punktow

Cytat:
2003-11-17 20:42:44, magierka pisze:
ni chce sie z wami klocic bo pewnie wiecie wiecej ale na stronie automobilklubu (na rallykrakow z reszta tez ) pisze ze kjs jest 29 i nie ma ani slowa zeby byl zaliczany jako dwa,ale jesli tak jest to calkiem fajna sprawa.
kalinek-zycze powodzenia w zdobyciu tych 2 punktow

dzisiaj w AK ma byś podjęta (pewnie już jest) decyzja czy punkty będą przyznawane podwójnie. Jesli podwójnie to wpisowe 120zł, a jeśli pojedynczo to 60zł. Tak, KJS jest 29 listopada.

nie może być ... punkty za pieniądze.. to jakaś kpina?

hmm kjs za 60zl? to moze i ja sie zalapie