Klapa bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć co sadzicie o siłownikach gazowych do klapy bagażnika-wynalazłem coś takiego na allegro.
http://moto.allegro.pl/item942893859_silownik_klapy_bagaznika_daewoo_nexia_espero.html#gallery .
W moim espero klapa się sama zamyka i nieraz dostaje nią po plecach.

Tak będzie znacznie szybciej

Cytat:
2010-03-08 19:51:05, arturbn pisze:
Cześć co sadzicie o siłownikach gazowych do klapy bagażnika-wynalazłem coś takiego na allegro. http://moto.allegro.pl/item942893859_silownik_klapy_bagaznika_daewoo_nexia_espero.html#gallery . W moim espero klapa się sama zamyka i nieraz dostaje nią po plecach.

to nie są siłowniki do klapy bagażnika sedana ! - opis aukcji to czysta ściema ...ale życzymy szczęścia !

Wymień sprężynę (bo chyba to go boli ) czyli napraw to co masz ! - jakoś setki Esperaków jeżdżą i nic się z klapą nie dzieje

Cytat:
2010-03-08 20:00:01, bogdan1 pisze:
Wymień sprężynę (bo chyba to go boli ) czyli napraw to co masz ! - jakoś setki Esperaków jeżdżą i nic się z klapą nie dzieje

Zalezy od wielkosci spojlera na klapie

Cytat:
2010-03-08 20:33:10, Zzzz pisze:
Zalezy od wielkosci spojlera na klapie

W espero wielkość spoilera nie ma najmniejszego wpływu na to czy się klapa sama zamyka czy nie.

Witam,

Ja z kolei mam problem z samoczynnym otwieraniem sie bagaznika podczas jazdy. Dzisiaj ponownie sam sie otworzyl.

Znalazlem ciekawy watek z opisem kolegi Jaco ale jest tam tylko mowa o problemach z zamykaniem - tez to u mnie wystepuje.
Probowalem regulowac zaczepem ale bezskutecznie. Klapa bez problemu otwiera sie kluczykiem i przyciskiem.

Co moze byc przyczyna samoczynnego otwierania??
Na 99% nie jest to wina elektryki.

Z gory dziekuje za pomoc,
Pozdrawiam,
R.

Masz zamek do wymiany. Koszt nowego około 30zł.

tez tak sadze... nie pamiętam jak tam jest i czy są te bałwanki takie wkręcane... jak tak to może są za bardzo wykręcane i bardzo prężą i zamek nie daje rady

Cytat:
2010-03-08 19:51:05, arturbn pisze:
Cześć co sadzicie o siłownikach gazowych do klapy bagażnika-wynalazłem coś takiego na allegro. http://moto.allegro.pl/item942893859_silownik_klapy_bagaznika_daewoo_nexia_espero.html#gallery . W moim espero klapa się sama zamyka i nieraz dostaje nią po plecach.

Tutaj masz nową sprężynkę. Też jest gazowa. Stara być może hest po prostu "zmęczona". Wystawiający teleskopy został już pouczony.

Cytat:
2010-03-09 02:25:10, robert_or3 pisze:
Tutaj masz nową sprężynkę. Też jest gazowa. Stara być może hest po prostu "zmęczona". Wystawiający teleskopy został już pouczony.

Kolejny bezmyślny *allegro-chandlarz

no ale normalna cena i może kolega arturbn rzuci się na to i zrobi coś normalnego miast montowania zestaw "kayaba"

P.S. jak widać "pouczenie" ..g.dało - dalej mamy kretyński tytuł /i opis/ aukcji

* błond celowy

Cytat:
2010-03-09 11:30:59, bogdan1 pisze:
Kolejny bezmyślny *allegro-handlarz no ale normalna cena i może kolega arturbn rzuci się na to i zrobi coś normalnego miast montowania zestaw "kayaba" P.S. jak widać "pouczenie" ..g.dało - dalej mamy kretyński tytuł /i opis/ aukcji * błąd celowy

Dajmy mu szansę Może jeszcze nie przeczytał maila. Zawsze można zgłosić naruszenie

Cytat:
2010-03-09 15:57:06, robert_or3 pisze:
Dajmy mu szansę Może jeszcze nie przeczytał maila. Zawsze można zgłosić naruszenie

teee...robert_or3! ...dlaczegoś mi cytatę sfałszował

Bo jakoś nie po polskawemu było

Cytat:
2010-03-09 11:30:59, bogdan1 pisze:

* błond celowy

a toś Waść widział ?? ..jeśli nie ..to spójrz ponownie w posta i proszę mię nie obrażać wiency.

Dziękuję, nawzajem