[s] szpilki do kół + nakrętki tanio.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie. moge zalatwic szpilki do kół, dlugosc praktycznie dowolna. oryginalnie sa to sruby ktore docinam na zadana dlugosc. szpilki nalezy wkleić w piasty/polosie najlepiej na klej do gwintow, ja jezdze na takim zestawie od prawie 3 lat, zero problemow. twardosc 10,9, do tego komplet nakretek.

cena kompletu - 16 szpilek, 16 nakretek - 80zl.

ponizej foto przykladowego kompletu

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2006-08-10 20:41:08 ]

O kurde, trzeba sie bedzie zastanowic

w połowie grudnia będą jesio? bo wypłate mam teraz ale idzie w całkiem co innego i nie wyrobie z hajsem

powinny byc

sorka ze sie wtrące ale jak je wkręcasz zeby nie wkręcić ich za głeboko co by nie ładowały po cylinderkach naprzykład ja w swoich szpilkach mam nagwintowane około 1,5cm przerwa i gwint przez co ograniczam możliwość wkręcenia szpilki za głeboko

dokladnie o to samo mialem zapytac.powinno byc chyba tak ze gwint na taka dlugosc jaka jest glebokosc otworu w piascie,potempare milimetrow miesa coby sie oprzec mialo i dopiero gwint na nakretke...rozwiazales krzychu jakos ten problem?

no wiadomo ze trzeba zdjac bebny zeby powklejac te szpilki, a wtedy wszystko widac jak na dloni

nie o to mi chodzi.klej do gwintow nie jest na tyle mocny aby utrzymac szpilke w piascie.dlatego profesjonalne np omp wygladaja tak jak opisal lukasz,zeby same sie na sobie oparly i dociagly.bo z tego co rozumiem to jedyne co zapobiega obracaniu sie kwintu w piascie to to ze jest on na kleju tak?

poxipol daje rade a klej do gwintow trzyma jak pojebany, zreszta przy dociaganiu kola szpilka sie nie obraca nawet jezeli jest tylko wkrecona (nie wklejona), a inna sprawa ze jak ktos potrzebuje profesjonalnych szpilek OMP to sobie je kupi, ale tez odpowiednio profesjonalnie zaplaci

ok.w sumie to o takie info mi chodzilo

no to sie odezwe jak bede mial $$$

odswiezam ogloszenie.

obecnie zalatwiam dla johyma i arta. trzech forumowiczow juz na nich smiga

a jak sprawa zrobienia takich szpilek,jak pisze lukaszc? z "przerwą" w gwincie? sprawa chyba nie jest trudna, a nabywców by przybyło

Właśnie wbrew pozorom sprawa jest trudna. Trzeba by dać do fabryki śrub do walcowania a nie obcinać z gotowych srub.

Gdzie można kupić klucz rurowy do długich szpilek ?

a co powiecie na patent ktory mi tokarz zaproponowal: bierzesz kupujesz wytrzymalosciowe sruby M12x1,25 czy tam 1,5 z niepelnym gwintem, dajesz tokarzowi, tokarz obcina glowki i gwintuje z drugiej strony na szerokosc piasty. tym sposobem mamy dwa gwinty z przerwa w srodku pod beben i dystans. czy cos takiego zda egzamin?

a moza kupic gdzies sam pręt nie nagwintowany o odpowiedniej wytrzymałosci, ktory potem by sie odpowiednio przygotowało?

zalozcie sobie temat o szpilkach a nie mi smiecicie w ogloszeniu ja sprzedaje takie jak na zdjeciu i nic innego!

w tym tygodniu poszly komplety do art126 i zawada, w zeszlym do johyma, czekam na nastepne zamowienia

Bez loctite się nie obędzie ja kupiłem 243 średnio wytrzymaly, ponoć sa 3 rodzaje, tylko ten najbardziej wytrzymaly jest praktycznie "nie do wykręcenia", zobaczymy czy sredniowytrzymaly utrzyma szpilki.