| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-28 10:14:32 wyszukiwarka na dole forum wpisz xenony :}
a w sumie temat byl tylko raz wiec masz linka... http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=24378&hq=xen&f=17 |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-28 12:11:44 Jeśli chodzi Ci o żarówki świecące na niebiesko.
To jest to np. Philips Blue Vision. Albo chyba jakaś nowa wersja http://www.x-tuning.de/shop/pd1047758036.htm?categoryId=14 Sporo ludzi używa Osram-ów Pozdro. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-28 23:33:07 Jak na allegro to pewnie ściema Pozdro. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-09-28 23:38:43 Hmm. Te żarówki to taki przemyślany przekręt Działają na zasadzie tradycyjnego włókna wolframowego. Tak naprawdę nie ma to nic wspólnego z xenonem, ponieważ w bańce żarówki jest... próżnia. Elementem, który powoduje, że owa żarówka ma jaśniejsze i bardziej niebieskawe światło jest jedynie inna struktóra włókna oraz inny skład miesznki z której wykonane jest same włókno. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-09-28 23:58:08 Jeśli chodzi o ładne białe światełko, to kiedyś były takie fajne żarówki, które z czystym sumieniem mogłem polecić. Na pewno był to produkt Philipsa o nazwie Super White... cośtam. Należało by poszukać. Ponoć osram też robi niezłe produkty... choć brzydko się nazywają Co do moich światełek, to owszem, mam owy oryginalny xenon. Ja za części do swojej instalacji zapłaciłem w sumie (z transportem ze stanów... bo było taniej) ok 1300 zł. Potem doszły jakieś tam duperele jak odpowiednie hermetyczne kostki, kabelki, peszelki, itp. Za wykonanie takiej instalacji ludziska krzyczą sobie ok. 2000 - 2500 zł., lecz w większości przypadków samo wykonanie pozostawia dużo do życzenia. Jest jeden człowiek w Wawie, który z pewnością coś takiego robił dobrze, nie wiem jak w tej chwili, mogę zapytać, ale podejrzewam, że zrobi to też za ok. 2 tys. z tym, że naprawdę dobrze! Co do części to w tej chwili znalazłem dość tanie "źródło" by zaopatrywać się w takie gadżety jak np. przetwornice czy soczewki xenonowe, więc obecnie koszt zestawu jaki założyłem u siebie to ok 1000 - 1100 zł. bez np. spryskiwaczy reflektorów. |
Slenna Espero 1.5 GLX Wrocław | 2003-09-29 00:28:27 Dzieki SpeedR - chyba jednak poszukam dobrych zarowek Philipsa lub Osram |