MotoNews.pl

JAKIE ŻARÓWKI W yARISIE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytam bo nie mam pod ręką instrukcji. Chodzi o żarówki w przednich reflektorach. H1,H4 a może H7 ?

H4

H4, bo to są jedyne dwuwłóknowe (na krótkie i długie)

Wykorzystując ten wątek, zastanawiam się nad wymianą żarówek na mocniejsze, jakie możecie polecić?

maciek jest forumowym specem niech sie wypowie mi policił philipsa badz osrama ale bez niebieskiej poświaty chce moz +50% ..podobno
koszt kol 60zeta.
kupilem od niego dopiero co jakies xenonki na postojowe wkrotce je zamontuje jak czas bedzie.

no właśnie ja chce bez niebiejskiej poświaty
a te postowjowe to co to jest?

w sklepie dziś widziałem Philipsy +30% w cenie 12 zetów sztuka

hmm a w którym sklepie??

a w takim mły z częściami do malucha i poloneza na ulicy baciarellego

Osobiście polecam żarówki Bilux SilverStar +50%, mam i chwale sobie, dają naprawdę więcej światła niż standardowe.

Pozdrawiam
Katka

te postojowki swiecą ..na./.. bialo xenonowo serio!
20 zeta u macka w promocji.

heh, taka promocja że szkoda gadać...
jak znajdę tańszego dostawcę, to wtedy się pochwalę, a tak nieeee.

ale kto testował to niech przyzna - świecą fantastycznie! zwłaszcza pod wspólnym kloszem - są idealne!

to prawda świecą bardzo fajnie - ja niestety nie mam pod jednym kloszem z mijania... ale i tak fefkt jest extra

Cytat:
2003-11-18 14:41:26, MaciekB pisze:
ale kto testował to niech przyzna - świecą fantastycznie! zwłaszcza pod wspólnym kloszem - są idealne!

Widziałem je tylko w Toyocie Golf u Krzycha i wyglądały dobrze.

Na czym polegają te fantastyczne właściwości pod wspólnym kloszem??? Czy jak mam włączone światła mijania (żółte) to zapalone są jednocześnie postojowe i to w efekcie daje inne światło???? Ja też tak chcę, Macku pogadamy na spocie za tydzień.

No fakt żarowki Heliolite (bo o nich właśnie się rozpisujemy) - dają super efekt

u mnie w Golfie - miodzio! po prostu miodzio!

Ale wsadziłem do Hondy - gdzie na prawde są jeden klosz wsadzone "postoje" i "krótkie" = super miodzio

A co do ich koloru- super przeraźliwie biały... aż tak biały że aż lekko fioletowawy (nie mylić z niebieską poswiatą )

tym co się nie znają - można wcisnąć kit że to są pozycyjne lampy ksenonowe

Aha - na opakowaniu jest napis "FOR CLEAR LEANS" ale jaki bedzie efekt jeśli kto wsadzi to w stare lampy? - trza by sprawdzić

A ja mam jeszcze pytanie do właścicieli Yarisów, zwłaszcza tych, który wymieniali oryginalne żarówki na coś lepszego. Jakiej firmy żarówki mieliście oryginalnie?
Bo ja zerknąłem przez klosz i zobaczyłem na kołnierzu żarówki napis Philips. No i nie wiem, co o tym myśleć... i czy warto wymieniać.

Camry '93 Japonia też miała Philipsy

jezeli chcesz ywmienić na +30% czy +50% to warto - seryne są zawsze kompromisem pomiędzy trwałością a wydajnością świetlną...

ja na przestrzeni ostatniego roku miałem okazję przetestować żarówki:

- philips blue vision
wspaniałe jasne światło, bezkonkurencyjne na suchym za to na mokrym jest gorzej niż na standardowych żarówkach

- philips vision plus
rozsądna alternatywa cena/możliwości światło jest nieco bardziej żółte od BV za to droga jest doskonale oświetlona w każdych warunkach

- osram silver star
odpowiednich phivion plus tyle, że są droższe i producent oznaczył mniejszą trwałość niż VP, subiektywnie święcą lepiej niż VP i zdecydowanie je polecam

zmorą wszystkich powyższych żarówek jest mniejsza trwałość niż standardowych - co do BV się nie wypowiadam bo straciłem te żarówki w wypadku, VP wytrzymały 10k km jazdy miejskiej - używam świateł włączonych przez cały czas, SS założyłem nie dawno więc nie wypowiadam się co do trwałości