| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-03-07 14:29:52 Zobacz co pokazuje chwilowe zużycie - to może być jakaś wskazówka.
Pzdr. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-03-09 11:44:46 Cześć Kartos, nie znam się oczywiście na kodach błędu, ale miałem podobną sytuację dwa razy i za każdym razem winny był górny czujnik wałka rozrządu. Objawy do 4000 tys/min normalnie, odpala normalnie nie wkręca sie wyżej, bo odcina paliwo. Koszt czujnika w przypadku 2.0 16V 120 zł, robocizna pomijalna, jakieś 20 zł. Wiem, że po sprawdzeniu na TECHEM błąd pokazany był prawidłowo.
Pozdr Janusz |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-03-09 12:37:29 Witam,
może troche nie do końca w temacie, ale ja też mam problem z odcinaczem... tzn. odkąd założyłem gazownie to nie chce odcinać na benie... i troche mnie to martwi... wiadomo, że nigdy go nie wkręcę na takie obroty automatem, ale jakby nie było powinien odcinać na luzie (jak to bywało wcześniej). A strasznie głupio by było gdybym wcisnął opór a on wkręciłby się na 7,5 tyś po czym rozkwitł po całem okolicy.... pozdr. |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2003-03-10 15:38:33 Luzik Prowo. Z braku Twojej odpowiedzi miałem większą mobilizację samodzielnego kombinowania. |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-04-10 22:22:10 Jak masz gaz, to na gazie odcinacz nie działa. Sterowanie kompem oczywiście
Pozdr,Janusz |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-04-10 23:43:56 Problem w tym, że gazu NIET!!! |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-04-11 00:00:21 Narazie skonczylem biesiade,wiec zasiede i cos napisze.Ja osobiscie to nawet niewiem przy ilu u mnie odcina.Wogole to po co panowie pilujecie Bestie przy full obrotach?Przeciez to chyba nie ekonomiczne,gdys silniki sa wowczas "malo skuteczne,czy tez sprawne" Najwieksza moc/moment obrotowy maja przy scisle okreslonym przedziale obrotow silnika, u mnie to okolo 3500 obrotow i nigdy niemam potrzeby wkrecac go na chociazby 5000,gdyz wowczas moment maleje.Ameryki tym nie podbijecie,a i silnik napewno sie wam za to odwdzieczy.Pozdrawiam. |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-04-11 01:55:06 Na obwodnicy to sobie odpuszczam,160 km/h max i wiecej nie warto.Co innego jak sie leci na Wawe.Przynajmniej ostatnio pozwolilem sobie zafundowac no niezbyt krajoznawcze tempo.A pech,ze w sierpniu bede musial jechac do Belchatowa do rodziny mojej lepszej drugiej polowki.A nie moglo sie to stac predzej,to bym zachaczyl o zlot.Ale no coz,samo zycie. |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2004-04-12 14:48:55 Januszku jak maż gaz to wcale nie oznacza że nie masz na nim odcięcia. Przykro mi ale tego typu banialuki dementowałem organoleptycznie swoim zagazowanym rozrusznikiem na ostatnim zlocie. Wiec nie powtarzac w kółko głupot że zagazowane nie mają odcięcia |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-04-12 19:49:09 Urg, nie wątpię, że masz rację, ale pamiętam, że parę osób z zagazowanymi omesiami tak twierdziło. Powtarzam po prostu ich informacje.
I tak miałem szczęście, że nie pokazałeś mi tablicy Pozdr, Janusz |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-04-12 20:13:05 Hmm ja tylko się chciałem spytać jak do tego zagadnienia podejść. Także proszę nie posądzać mnie o rozdrapywanie starych ran. Pozdrawiam |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-04-12 22:04:59 Gieroy obroty są zczytywane z czujnika indukcyjnego a odcina komp. Tylko jak masz wszystko ok podłączone to powinien wyskoczyć błąd check engine.
[ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-04-13 00:10:54 ] |