| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-03-21 20:11:42 Po zimię jestem zmuszony wymienić wydech środkowy i tylny tłumik. Cołby było taniej rozważam rezygnację ze środkowego tłumika. Jakie są wasze opinie na ten temat???
Wszelkie komentarze mile widziane. Generalnie chodzi mi o to czy będzie dużo głośniej, acz kolwiek nie zależy mi na tym. Kiedyś w Temprze nie miałem ostatniego tłumika i różnica w głośności była raczej nie zauważalna. |
![]() rafal71 omega cd A hajnowek | 2004-03-21 20:22:33 ja bym nie rezygnowal,gdyz lubie cichutko w omie. |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-03-21 21:17:30 Gieroy możesz dać mi jakieś namiary na tego gościa w Rumii, często jeżdzę do Lęborka, to po drodze bym podjechał. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-03-22 18:44:14 nie wiem - może do 2.0 są droższe, ale do mv6 środkwe aluminiowane po 80 za szt; końcowy zdaje się.. 125 (nie euro)
trwałość dwa lata bez problemu głośność - jak u bosala bas - no w mv6 to zawsze jest |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-03-22 19:20:37 Powiem tak moj kolega w scierze kupil tlumik "sportowy" zalozyli i praktycznie nic mu dzwieku nie zmienil, ten sie wqrzyl wywalil tlumik srodkowy i rozpruli mu katalizator i teraz chodzi jak rasowe WRC |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-03-24 01:39:22 panowie ja mam srodkowy wydech asmeta nowke. jak chcecie to moge na zlot przywiezc bo mi juz nie bedzie potrzebny. cene uzgodnimy przy pifku. jak ktos zainteresowany to dajcie znac cobym nie wiozl balastu na darmo pozdro ROBUR |
DrA ![]() eS ... | 2004-03-24 06:41:34
E... no raczej przesada. Bosal jest cichutki. Dopiero ostre depniecie powoduje pomruk. Poprzednio mialem jakis polski wydech i ryczal jak prosie. Teraz rycza kolektory bo pekly. Wymiana na Bosala kosztowala ok 3000zl za calosc, nie pamietam dokladnie ( 2 x kat, 2 x srodkowy, 1 x koncowy + nowe orurowanie ). Wywalenie katow spowodowalo posypanie sie reszty wydechu w astronomicznym tempie. Do tego przy wysokich obrotach calosc wydechu wpadala w drzenie szczegolnie odczuwalne z tylu auta. |
ZAWA Opel Omega B Caravan Grójec | 2004-03-24 09:05:12 Witam ja nie dawno wymieniłem środkowy na polski produkt firmy ASMET głowie z powodu ceny i 2 letniej gwarancji!!!!!! wie zaprazam do odwiedzenia ich stronki i zapoznania sie z oferta moze ktos sie zdecyduje. Tłumiki ASMET |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-03-25 09:03:07 U mnie tak samo......
Jeszcze teraz po zmianie opon na letnie, cichość panuje. |
K_R_Y_S LOB SYMPATYK Opel Zafira B gdynia | 2004-03-25 21:56:56 gieroy to nie Rumia tylko gdynia Chylonia a warsztat jest na ul.Zwirowej,osobiscie polecam kolo TOS-u na Krzywoustego jest tanszy o ok 100 pln i lepszy |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-04-12 13:20:43 ja ostatnio wywalilem tlumik srodkowy - powod : po pierwszy byl walniety i niezle zwichrowany wiec mozna bylo, ale nie bylo to konieczne - go wymienic. Po drugie chcialem sprawdzic jak to bedzie dzialalo, do stracenia nic nie mialem bo w kazdej chwili mozna przeciez dolozyc nowy srodkowy.
Wniosek jest taki dalem 35zł koles wstawil rure i dospawal mocowanie wiec nic nie lata itp.. Ogolnie jestem bardzo zadowolony HEHE chodzi jak rasowe WRC celem tej oparacji bylo osiagniecie "ciekawego" i glosniejszego dzwieku silnika - nie ukrywam - i powiem wam szczerze ze nie zawiodlem sie jak do tego doloze jakas basowa dwururke z tylu to juz w ogole bedzie P.S. nie zauwazylem jakiegos zachwiania spalin - nie dusi sie nie chodzi inaczej - po prostu wszystko jest ok, spalanie rowniez OK |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-04-12 23:24:23 Gieroy,pewnie chodzi o ulice Zwirowa,przy Puckiej przy przejazdach kolejowych.Najlepsi fachowcy.Tylko tydzien temu jeden mnie wkurzyl.Jakis nowy i jezdzi tez omesia,chyba nawet 2.6.Chcialem dospawac rurke,aby wyprowadzic wydech z drugiej strony.On obejrzal omesie(Cala) Jasne i kazal zostawic na calutki dzien,od rana do 17,po co? Cos chcialby sobie spod machy pozyczyc? lub niewiadomo co? Kurde robota na 30 minut a jemu caly dzien potrzebny.Oczywiscie wozu nie dalem.Teraz sie boje,choc wiem ze to najlepsi fachowcy,niektorzy chyba nietylko od tlumikow.Przestrzegam. |
WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-04-14 18:45:54 Maciey |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-04-15 00:25:46 Wosiu |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-04-15 19:34:17 U mnie już oba z ASMETU, końcowy ma roczek, środkowy miesiąc i jest ok, z tym, że kat zamienił się w kawałek rurki.
Jeździ jak jeździł i cholera nadal pali benę |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-04-16 00:32:33 A diabeł wie jaka to ulica?? W każdym razie tych warsztatów w tych okolicach jest sporo.
Pozdrawiam |