Jak to uruchomić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie panowie i panie! Jak to jest skonstruowane? Chodzi mi o potencjometr do regulacji wysokości świateł. Jak kręcę tym pokrętłem to nic się nie dzieje !!! Czy ktoś mi może wyjaśnić zasadę działania tego mechanizmu? Pozdrawiam i z góry DZIĘKI !!!

Bardzo proste,normalnie jezdzisz w ustawieniu 0 ,w zaleznosci,od kata pochylu auta,tyl wozu wyzej,lub nizej,ustawiasz kat padania swiatla z reflektorow na jezdnie przed soba.Roznica na poczatek wydaje sie minimalna,wrecz niezauwazalna(zalezy tez od rodzaju zarowek i lamp,czy sa oryginalne) Jak sprawdzic,czy dzialaja? Hmm, u mnie w garazu to slychac cicha prace silniczkow przy otawrtej masce i w lustrze zmiane kata swiecenia lamp.Pozdrawiam

Jeśli nic Ci się nie dzieje, zobacz czy ktoś nie powpinał odwrotnie wtyczek od silniczków przy reflektorach - ja myślałem, że nie można ale okazało się, że jednak pasuje odwrotnie i po przepięciu wtyczki zaczął się prawy reflektor regulować

OK. Dzięki będę jutro walczyć. Jeszcze jedno czy to wszystko jest zabezpieczone jakimś bezpiecznikiem?