Fiat 126el Cabrio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem Was zapytać co sądzicie o czymś takim jak Fiat w wersji Cabrio ???
Mam tu kilka pomysłów jak mógłby on wyglądać.
Spodziewam się dobrych jak i nie dobrych komentarzy...
Chciałbym sobie zbudować taki samochodzik na Lato.

Wesołej zabawy. Ogólnie sralucha uznaję w dwóch wersjach:
- oryginalnej jak z fabryki wyszedł... i ma tak wyglądać do śmierci.
- oryginalnej wg wymysłu właściciela... ale oryginalnej!
Żadnych wieśtjóningów NIE UZNAJĘ!!!

Będzie zabawy sporo. Wygląd jest ważny. Żadnego jak to napisałeś wieśtjóningów
Postaram się zrobić ładnego Cabrio i nie zrobie tego w miesiąć. Za rok może wyjadę takim Cabrio na ulicę. Koszt rejestracji to około 500 zł. Gadałem z ludźmi co już takie mają
Idę spać, bo błędów na robie jeśli już nie narobiłem. Dobranoc.

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2009-05-10 01:09:50 ]

Pomysł niezły,ale kosztowny . Musisz tylko pamiętać,że przeróbka na kabrio, to nie tylko obcięcie dachu i wstawienie (koniecznie) pałąka.

Dokładnie. Obcięcie dachu nastąpi w momencie gdy pierw wzmocnię podłogę, by się nie rozszedł. Wspawanie odpowiednich kątowników, teowników, rur i t.p. i t.d. Dopiero potem można obciąć dach.

i po zabiegach ebdzie wazyl tle co esperak??

Cytat:
i po zabiegach ebdzie wazyl tle co esperak??

Spoko spoko. Dach i podsufitka odejdzie
Jeszcze nie kupiłem drugiego Maluszka. Dopiero zbieram informacje na ten temat, by lipy nie zrobić. Mam na to co najmniej rok czasu
Jaka frajda z jazdy będzie jak już go zrobię

Ja planuję w niedalekiej przyszłości zająć się stworzeniem buggy na podzespołach malacza albo innego mobilu jak mi się uda jakiegoś wyrejestrowanego na chodzie załatwić JAk się będę na studiach nudził to się tym zajmę

No tak ale tym na ulice nie wyjedziesz, a ja chcę normalnie funkcjonować

No nie wyjadę to racja. To ma być projekt na wieś co by po polach i po lesie sobie poszaleć I ja się uprę i to zrobię W miarę możliwości jak przyjdzie co do czego to postaram się fotografować postęp prac

Ja też będę robił foty ale to jak już zbiorę info i kupie drugiego Maluszka Trochę poczekam Mam czas

Na alledrogo jakiś facet sprzedawał swego czasu płytki z dokumentacją przeróbki malucha na kabrio.

Mam już tą dokumentację Za darmochę właśnie od Tego kolesia

Cytat:
2009-05-11 17:05:13, Ikarus260 pisze:
Mam już tą dokumentację Za darmochę właśnie od Tego kolesia

Dałoby radę opublikować gdzieś na forumie? Może i innym taki pomysł wpadnie do głowy? NP mnie

Cytat:
Dałoby radę opublikować gdzieś na forumie? Może i innym taki pomysł wpadnie do głowy? NP mnie

Jest duża. I pewnie chętnie tylko jak by się właściciel dowiedział ???
Jak już to może wyślę Koledze Jabuszkowi Wrzuci On albo ktoś na Nasz Serwer z przekierowaniem przez jakiś link, by było łatwiej. Żeby tak nie było łatwo dostępne tylko dla klubowiczów.

I to jest dobry pomysł Ewentualnie jeśli to na płycie, to kto będzie chciał to Ci da znać i mu wyślesz kopie Jakby co to się zgłoszę

Mam to na dysku. Można wrzucić tylko ktoś to musi zrobić