OMA 2.0 nie wchodzi na obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM I POZDRAWIAM.Mam problem z mojaOMĄ ogolnie to jezdze na gazie ale odpalam na benzynie,tylko ostatnimi czasy zauwazylem ze nie chce wchodzic na obroty tak jakby ja zalewalo,jak przyciskam pedal przyspieszenia delikatnie to jest ok a kiedy raptownie dodam to sie zadławia,czy mozliwe ze cos jest z wtryskami?Na gazie jest wszystko ok,co to moze byc?A i jaeszcze jedno zapalila czy wyskoczyla mi literka ''f''przy zasiegu kilometrow i obok zegarka-co to?ZE PALIWA FULL? NIE MAM POJECIA.POZDRO

Sprawdz świece i przewody wys. napiecia. Moze byc tez zapchany filtr paliwa. Miałem różne przypadki. Nie wiem czy masz ten objaw na benzynie czy gazie? To na razie pierwszy krok diagnozy. c.d.n.

mam te objawy tylko na benzynie,a fltr paliwa dawno juz nie wymienialem swiece i przewody sa nowe

Jeszcze moze byc pompa paliwowa.Ale nie jestem pewien,wem ze jak mialem golfa3 z gazem to mi padla i objawy byly podobne.Po wymianie pompy bylo juz ok..

Pozdro

wg mnie to moga byc zapchane wtryski. normalny objaw kiedy sie caly czas jezdzi na gazie. w celu przeczyszczenia wtryskow nie trzeba kupowac zadnych plynow wystarczy zalac 98 oktanowa i wyjezdzic ok pol baku- o ile to sa zapchane wtryski oczywiscie.

F na BC znaczy Fehler...czyli blad.

jeśli wyświetla F obok godziny, to czujnik temp zdechł, albo kable/łączenia gdzieś szwankują. Wyciągnij bezpiecznik #8 na minutę, włóż spowrotem i sprawdź, czy to samo wyświetla

Witam
zgadzam się z opinią Siggi tez tak miałem i była to wina wtrysków ,tylko ,że ja zatankowałem 95 i dolałem środka do przeczyszczania wtrysków po przejechaniu ok 200 km na benzynie wszystko wróciło do normy.
według mechaników to rdzewieją wtryski bo są mało używane,samo odpalanie czy nawet gaszenie na benzynie nie wystarcz,należałoby pojeździc raz w miesiącu na benzynie ok 50 km

Nie rdzewieją tylko zapiekają się.Tak wogóle to bym radził odpalać omcie na paliwku a dopiero po paru minutach na lpg przełączać,ja tak robie z zero problemu z wtryskami.