| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2005-09-26 21:00:54 A cóż ty masz za instalkę? |
kielkac | 2005-09-26 21:01:10 bo zakladac instalacje gazowe to trza umiec... |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2005-09-26 21:04:11
ziomek dobrze godo doć mu piwa co by w głowie mu szumiało |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2005-09-26 21:21:34 No nie wie jaką ma instalke |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-09-26 21:40:58
ps.: 3 kobity w domu, pcha mi się na usta jedno: DOBRZE CI TAK |
robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2005-09-26 21:46:41
Dobrze mi tak |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-09-27 08:26:23
No i ja mam tą właśnie chamską śrubę w 2 omegach(wczesniej też w dwóch miałem) i co?! i mi nie kicha,nie prycha,nie strzela,nie skacze i nigdy tego nie robiła żadna. kielkac Ci napisał że gaz to trzeba umieć zakładać. I kolejny wątek o gazunku(tych jest tu najwięcej )
Może by tak osobny dział od LPG zrobić,co i jak w poszczególnym silniku... |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-09-27 08:34:32 3 litrówki tyż niektóre mają śrube i śmigają
z gazem to trza jak z kochanką delikatnie ale zdecydowanie i bez zbędnych wydatków
i tak kiedyś sie zmieni bryke |
siarka omega a kombi Płock | 2005-09-27 09:49:12 Czy jeśli mówicie o śrubie to znaczy, że nie ma zaworu krokowego ?
Bo jeśli tak to, będzie silnik chodził jak mu się podoba. Wtrysko to nie gażnik, że przełknie co wleci. Sruba nadaje się tylko do gaźnika, a tu musisz mieć jakąś kątrolę nad dawką gazu(po to jest elektronika i komp w aucie). |
siarka omega a kombi Płock | 2005-09-27 09:53:34 Czy jeśli mówicie o śrubie to znaczy, że nie ma zaworu krokowego ?
Bo jeśli tak to, będzie silnik chodził jak mu się podoba. Wtrysko to nie gażnik, że przełknie co wleci. Sruba nadaje się tylko do gaźnika, a tu musisz mieć jakąś kątrolę nad dawką gazu(po to jest elektronika i komp w aucie). |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-09-27 09:57:00
Jakoś ja mam chamska śrube,silnik na wtrysku a kompa nie mam i jakoś nie chodzi jak mu się podoba,tylko jak mi się podoba ,kurde jak to możliwe? |
siarka omega a kombi Płock | 2005-09-27 11:48:25 Seba,
a ja myśle, że ściemniasz. Przy śrubie masz stałe ustawienie dawki gazu i jego ilość do cylindrów zależy tylko od wartości otwarcia przepustnicy. Może i ci chodzi jak ci się podoba(teoretycznie możliwe), ale pije jak smok-szczególnie przy dużej ilości przyśpieszeń lub ma zero buta. No i jeszcze jedno-przy gwałtownym chamowaniu silnikiem myślę, że powinien pięknie strzelać. Ale to są tylko teoretyczne dywagacje laika. A może to jest zawór krokowy z registrem. [ wiadomość edytowana przez: siarka dnia 2005-09-27 11:50:16 ] |
kielkac | 2005-09-27 12:34:16 siarka, nie sciemniaj...
ja tez mam w tej chwili srube i co z tego? pare lat temu nie bylo wymogu montowania komputerow i nikt tego nie robil a omeski jezdzily tak samo jak teraz. czy to 2.0, 2.6 czy 3.0 to nie ma zasadniczej roznicy. co innego v6-ki. tu na srubie nie pojedzie, a nawet na 2-generacji z komputerem tez nie za bardzo. wg. mnie sekwencja albo druciarstwo i totolotek. |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-09-27 18:03:46
Coś Ci się chyba w głowie popier...
I tu masz 1000000% racje ! |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-09-27 18:15:03 A i jeszcze jedno SIARA,SIARKA czy jak Ci tam,
jak bym chciał to za 150-250zł bym miał komputer z silniczkiem krokowym,a wiesz czemu tak tanio,temu bo moi kumple maja zakład montazu instalacji gazowych,a nie chce go mieć bo tak chujowo z tym sie czują stare Rki,jak ja gdy wypije 0,7 w 40minut ,także nie pisz mi tutaj że ściemniam bo nie ma w tym nic racji i nie masz podstaw żeby tak pisać i twierdzić.
A jak nie wierzysz,to popytaj Boogiego czy słyszał kiedyś u mnie wystrzał w omedze(a troche razem jeździliśmy) lub najlepiej przyjedź to Cię przewioze niedowiarku i nagram na kamere twoje zdziwienie. Aaaaa,zapomniałem będzie podwójne zdziwienie bo mam na podwórku dwie niestrzelające omegi 2.6 na takiej instalacji. |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-09-27 19:31:14 Silnik krokowy powinno się stosować w samochodach wyposażonych w katalizator ,po to aby zapobiec przepaleniu katalizatora zbyt dużą dawką gazu no i oczywiście wymogi ekologiczne .Register (śruba) stosowana jest do gaźników ,ale z powodzeniem może ona zastąpić silnik krokowy i nawet osiągi powinny się poprawić (większa dawka gazu ) ,oczywiście przy większym spalaniu. Silnik krokowy i register nie sterują bezpośrednio dawką gazu ,ale ustalają tylko siłę z jaką ma być sterowana membrama reduktora poprzez ssanie silnika samochodu .Można śrubę tak skręcić że auto będzie paliło gazu mniej niż na krokowym ,ale osiągi pozostawią wiele do życzenia. |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2005-09-27 22:49:08
a poza tym: skręcona śruba - uboga mieszanka - wysoka temp. spalania - po paru tys. km tloki i zawory do piachu ...ale jaka oszczednosc na paliwie
|