Reflektor przók MK7 - pytanie o regulację

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka.
Mam okazję dość tanio kupić reflektor przedni, który jest przystosowany do regulacji elektrycznej, ale oczywiście sprzedawany bez silniczka.
Ja w samochodzie nie mam instalacji elektrycznego poziomowania reflektorów. Czy można bez problemów wstawić reflektor przystosowany do włożenia silniczka i używać go bez silniczka?? Czy trzeba stosować jakieś zaślepki, czy lustro nie będzie latało w środku ??
Może pytania są lamerskie, ale nigdy nie miałem okazji porównywania tych reflektorów.
Sprawa dość pilna, dzięki!

Wiec tak - lustro bedzie latalo, niestety. W nieelektrycznym jest zrobione tak, ze zamiast silniczka masz tylko trzpien, ktory trzyma lustro.

Ja taki trzpien powinienem gdzies miec, bo przerabialem sobie nieelektryczny reflaktor na elektryczny - wkladalem silniczek i dziala nawet

Moge poszukac, moze nie wyrzucilem

Ewentualnie mozesz zrobic jakas samorobke - jakas dluga sruba czy cos, powinno sie udac

u mnie kiedyś lewy reflektor był bez silniczka a prawy z silniczkiem i po prostu lewy nie działał na ragulację

a ma ktos może zdjecie takiego silniczka może?
ja pracuje w ...... lighting systems więc tzw. leveling by się znalazł tyle że nie z essiego bo to już historia zamierzchła niestety....

Mss - bez silniczka, czy reflektor bez regulacji ? Bo kazdy reflektor w Essim MK7 jest regulowany

A u mnie kiedyś słychać było silniczek prawego reflektora a teraz już wogóle żadniego nie słychać. Dodam że ten prawy silniczek chodził a nie zauważyłem żeby światło się regulowało. Co sprawdzić żeby to cudo znowu chodziło ? Może miał ktoś tak w essim ?

Cytat:
2005-10-01 23:01:17, toradek pisze:
Mss - bez silniczka, czy reflektor bez regulacji ? Bo kazdy reflektor w Essim MK7 jest regulowany

reflektor z regulacją , bez silniczka , ale z tą blokadą żeby światła nie latały