| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
micha1972 opel omega b automat Głogów | 2008-04-03 15:07:01 no tak,brak precyzji w opisie
|
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2008-04-13 19:22:13 Niby nie ale jednak tak bo mi też kiedyś padł. Ja zrobiłem w ten sposób że z 2 złozyłem jeden. Muszą być dobre te gumy co są w jego wnętrzu- kupując używany zwróć uwagę na te wgłębienia w których siedzą śruty czy nie są popękane czy nie są podłużne bo to znaczy że za chwile się obkręci i kupa itp. - nie powinno być luzów- dlatego się to rozwala ( ta guma jest z biegiem czasu krucha i sie sypie no i śruty wylatują). Większość z tych używanych tłumników jest walnięta. Ja kupiłem używkę i akurat nie popatrzyłem i oczywiście padło kupiłem ( po założeniu może z 1000 kilosów bum zrobił. Ale udało się w ten sposób, że dół miałem dobry u siebie w starym a górę w tym kupionym. Złożyłem do kupy i śmigał jak nówka. |
zpetz LOB SYMPATYK x2.5td/vito2.3d Wrocław | 2008-10-08 23:24:24 trochę odnowie temat:
jakie są objawy uszkodzonego tłumika drgań ??? i ewentualne koszty naprawy i jak sprawdzić czy jest dobry. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-10-09 11:15:25 objawy to wibrację w różnych zakresach prędkości ale u mnie były mocniejsze między 70-90km/h pukanie podczas zmiany z N na D i R. pozdr |