MotoNews.pl

Brak regulacji ogrzewania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam.Mam taki problem.Nie mam regulacji ogrzewania bo nie dochodzi prąd do zaworków od nagrzewnicy.Mierzyłem we wtyczce i nie ma napięcia nawet jak przekręcam pokrętła na panelu.Może miał ktoś podobnie i zna rozwiązanie?Z góry dzięki.

chyba jakas epidemia problemow z nawiewem
hmm moze bezpiecznik na poczatek ale nie chce mi sie wierzyc ze tego nie sprawdziles :>

Bezpieczniki są ok.Może przekaźnik jakiś?Poczekam jeszcze może ktoś ma jakis pomysł.

Witam.
Mam podobny problem już od lata. Tzn też nie mam napięcia na wtyczce od elektro-zaworu. Na chwile obecną jeśli chce żeby mi grało wyjmuje wtyczke z elektro-zaworu. Grzeje wtedy non stop.

Z tego co przeglądałem w schemacie od ogrzewania przyczyną tego może być któryś z czujników temp. U mnie jeden znajduje się w obudowie nagrzewnicy, a drugi w panelu pod kierownicą. Oczywiście nie wykluczony jest takrze potencjonetr. Bo wszystkie te trzy elementy są ze sobą powiązane i usterka jednego z nich może tak się objawiać.

Możliwe takrze że to elektro-zawór se zablokował. Spróbuj podać na niego 12V.Jeżeli jest sprawny to powinien bodajże się zamknąć, a po odłaczeniu napięcia powinien się otworzyć lub na odwrót. Nie pamiętam dokładnie. Każdym razie w jednym przypadku powinien sie otworzyć, a w drugim zamknąć

Pozdrawiam

Dzięki Dexter528i.Może coś pokombinuje to jak zadziała dam znać

Dziś sprawdziłem dokładnie.
Gdy nie ma napięcia na elektro-zaworze to jest otwarty i grzeje

Pozdrawiam

U mnie problem był taki: grzało non stop okazało się że nie mam masy na zaworze. Sam zawór był sprawny. Więc na lato po prostu zatkałam sam zawór, i na zime wszystko wróciło do normy dziwne? nie, bo u mnie wszystko (prawie) naprawia się samoistnie

Cytat:
2005-11-17 23:51:19, kiddy pisze:
u mnie wszystko (prawie) naprawia się samoistnie

Szkoda że u mnie niektóre żeczy nie chcą się same ponaprawiać np krzyżak na wale

Kiddy a ty nie masz czasem w swojej 524td klimy???

Pozdrawiam

U mnie też się samo nie naprawia.Jeden fachman mówił mi żeby wyciągnąć panel i tam wtyczkę sprawdzić.Ale dziś praca więc może jutro sprawdze.Cześć.