| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ali-En Car-Audio Mercedes C36 AMG Opole | 2006-05-01 13:05:36 Tak jak piszesz, panele do blachy a do nich glosniki. Dystanse nie potrzebne bo panele sa nimi. Drzwi wygluszasz? |
Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2006-05-01 21:22:34 Przewody najlepiej lutowac i izolowac koszulkami termokurczliwymi... w kazdym razie ja tak zawsze robie jezeli własciciel nie zaznacza ze ma byc inaczej. Lut to najlepsze połaczenie Co do akumulatora to najlepszym wyjsciem byłoby pociągniecie przewodu 6mm^2 do akumulatora i dodatkowo zastosowac bezpiecznik na tym przewodzie
Smar musisz dokładnie wyczyscic i potem odtłuscic dokładnie powierzchnie, maty ukladaj na goraco
[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-05-01 21:24:12 ] |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-05-01 22:03:07
to ja jako posiadacz łady od wielu wieluuu lat powiem ci jak pawlak... "czys ty zdurniał do reszty" ???? chyba dosc krótko masz ta łade...i nie zauwarzyłes jak szybko zjada ja korozja... jak usuniesz zabezpieczenia to zje ci ja 3 razy szybciej... co do montarzu 16,5 cm to jest na stronie estonskiej ładzinka bordowa z pieknie zamontowanym nagłosnieniem www.vaz.ee sobie poszukaj i podpatrz. ps zeby 2107 ładnie nagłosnic to nie wiem co trzeba zrobic |
powgreg Car-Audio rzezbiarz Chrysler, polonez Caro Rzeszów | 2006-05-01 22:33:49
E no bez przesady drzwi w autach gniją od rantów a nie na płaskich wewnętrznych powierzchniach te spokojnie możesz je wyczyścic i odtłuścić. Maty naklej tylko na najwiekszych powierzchniach bo te mają tendencję do drgań wystarczy jak okleisz 50-70% powierzchni dalej szkoda kosztów. Najważniejsze w wytłumieniu jest stworzenie komory zamkniętej wewnątrz drzwi czyli zaklejenie otworów technologicznych (tych przez które widzimy wnętrze drzwi). Głośniki PB ok
A i nie zaklejaj otworów odprowadzjacych wodę na spodzie drzwi
Co do panela to sprawdz czy nie wystarczył by ci cieńszy 20mm bo z tego co pamiętam w ładzie jest sporo miejsca do szyby, płytszy panel ładniej wyglada i nie odstaje tak od drzwi (głośniki PB mają 61mm głębokości). |
Baniak Łada 2107 Obrazów | 2006-05-01 22:38:44 No właśnie...myśle podobnie jak powgreg, nie powinno być tak źle... ![]() |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-05-01 23:11:48
jest duzo miejsca na dole ale z tym zmywaniem konserwacji to powaznie powodzenia zycze jakby co to poszycie dolne kosztuje ok 40zł bez tragedji aha wymien uszczelki pod szyba i nie zapomniej zabezpieczyc głosnika przed wilgocia tam zawsze jest woda![]() |
Baniak Łada 2107 Obrazów | 2006-05-01 23:39:09 Arsen wiesz może czy wystarczy jakiś cieńszy panel?? Np.:
http://www.powe.com.pl/product_info.php/cPath/24/products_id/42 Jak myślisz, jak będzie lepiej?? |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-05-02 00:00:04 tu masz mocno przewałkowany temat car audio w ładach
mogłbys zrobic na grubszych bo to zawsze uzyskanie kilku cm3 na pudło rezonansowe ale sam pewnie juz auwazyłes jak czesto sie nogami o te drzwi zachacza , wiec ze wzgledów praktycznych ciensze moga byc lepsze
Tu masz 2106 z panelami w drzwiach
tu kolejne 2106 tym razem gosc uzył troche zywicy zeby głosniki do góry skierowac
zawsze mozesz zrobic cos takiego lub:
takiego ![]() |