Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() barakuda F&F Sympatyk Fiat 132/Fiat125 lubartów | 2003-12-22 12:13:01 Szukam informacji na temet tych gaźników , chcę dokończyć cykl artykułów na stronce , który zapoczątkował jak narazie jeden artykuł , jak ktoś ma jakieś info : schematy , przekroje , zdjęcia lub inne dokumenty to prosiłbym o przesłanie na maila : barakud1a@poczta.onet.pl
znacznie to przyspieszy pisanie , bo zanim sam odnajdę wszystkie materiały to troszkę czasu minie (a po awarii kompa nic mi nie zostało i teraz zaczynam od nowa) z góry dzięki dla wszystkich za pomoc |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-12-22 18:25:37 |
![]() Qba Czili-Czili-Bang-Bang łili-łonka | 2003-12-22 18:31:49 a ja szukam takich gazników...
...najchetniej jakis poziomych...solexy...moga byc dellorto jesli ktokolwiek wie gdzie mozna załatwic...moze ktos przywozi.... koniu ty miałes kontakty...urucham je;]... moga tez byc pionowe dcnf`y lub IDF`y... najwaniejsze aby były tanie..tzn..w normalnej cenie..a nie 1200pln za sztuke! pozdr |
![]() Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2003-12-22 22:17:16 ja mam weber 40 dcom...puszcze tanio...bo kasy potrzebuje ![]() |
![]() flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2005-04-13 09:37:22 nie wiedzialem gdzie to pisac wiec pisze tu bo widze ze barakuda tu zaczal....
mam gaznik dcoe o srednicy gardzieli 40 mm i kolektor dolotowy pod 45 moje pytanie jest takie: zakladac jak leci czy dorobic jakas przejsciowke?? ( bo mozna by wtedy jeszcze antywibre zrobic z jakichs grubych oringow... ) pytanie drugie: jak dorobic dolot?? ( od razu mowie ze nie mam miejsca pod maska za zalozenie skarpet z malara... ), jakas puszka?? z wyjsciem na power rure i stozek?? jesli tak to co i jak liczyc ?? pozdroo |
![]() yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2005-04-13 11:31:35 Najlepsze bylyby dwa male stozki albo taki filtr w postaci dwoch owalnych "talezy" z wkladem takim jak do Df'a ale owalnym i mniejszym. Nie wiem czy dobrze to opisalem.
W eksteremalnych zastosowaniach sa sitka z drutu albo w ogole brak filtra... |
![]() flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2005-04-15 09:32:31
tylko ze u mnie to wyglada tak... silnik poprzecznie, gaznik za silnikiem, zeby to sie zmiescilo musialem wyciac dziure w przegrodzie do przedzialu pasazerskiego/kabiny i zrobic taka wneke, wiec miejsca jest naprawde malo ale istotniejsze jest dla mnie to czy robic te przejsciowki... ![]() |
![]() yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2005-04-15 10:08:59 Na pewno progi w dolocie nie pomoga i lepiej sie ich pozbyc. Ale czy bedzie duza roznica to na prawde nie wiem. |
![]() jar128 F&F Sympatyk Gdańsk | 2005-04-16 20:48:28 najcienszy filtri zarazem najlżejszy jaki widziałem wykonany była rajstopy |
![]() jar128 F&F Sympatyk Gdańsk | 2005-04-16 20:51:50 mam koleśi który twierdzi że materiał ten dobrze nadaje siędo przyciemniania prednich lamp - pomys ogulnie jest posrany jednak może być skuteczny . |
![]() flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2006-04-08 22:10:25 panowie mam problem: samochod na tym cholernym weberze odpalony ale: na jalowo ( zdemontowana czesc podwozia P ) nie robi mu roznicy jakie ma dysze, rozrzut jest ok 30 jednostek na paliwowych i 20 na powietrznych, nie robi mu roznicy co ma zalozone, chodzi na wszystkich tak samo problem pierwszy: bardzo wolno schodzi z obrotow mam swiece z wziernikiem, na wszystkich nastawach plomien jest niebieskawy, czyli ok problem drugi: jak skrece na skladzie mieszanki do oporu, to bydle dalej chodzi wkreca sie i trzyma wysokie obroty jak mu je zadam ( zeby nie bylo ze pompka przyspieszajaca go karmie na chwile ) czy te wszytkie objawy sa normalne?? raczej nie wolne schodzenie z obrotow, co moze byc przyczyna?? nadmiar paliwa?? nieszczelne przepustnice?? zuzyte membranki pompki przyspieszajacej?? |
![]() BareK126 lancia Lybra Stalowa Wola | 2006-04-08 22:29:17 gdzies ssie lewe powietrze! |
![]() flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2006-04-11 20:56:40 mam linkage magnoletsi wiec sprezynka nie byla przyczyna, przepustnice nie wytarte zero luzow na osce, uszczelnienia w gazniku ok wszystkie co do ssania, okazalo sie ze jeden "jezyczek" do podnoszenia dyszy/zaworu jest ulamany , stad objaw niedzialania ssania obroty - padly "oringi" misaba, chyba za mocno dociagnolem gaznik do kolektora, stad lewe powietrze dzieki za pomoc ps: www.elit.pl maja zestawy naprawcze "pimax" do weberow dellorto i solexow, takze z dyszami zaworkami filterkami itp ceny okolo 100 pln za komplet na dwa gazniory |
![]() yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2006-04-11 21:22:40
To bardzo dobra wiadomosc ![]() |
![]() flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2006-04-11 23:18:03 ETER MOT w Łomiankach kolo Warszawy
sciagaja do weberow i dellorto czesci niektore ja kupowalem u nich dysze do webera policzyli mi przy wiekszym zamowieniu ( 14 szt. ) po 7,5 za sztuke na pewno moga sciagnac zestawy naprawcze do weberow dcoe 40 i 45 tak samo dellorto i solex przepustnice do dellorto igly regulacyjne , filtry i inne drobniejsze czesci pytac o konkrety mozliwa wysylka dogadanie telefoniczne i mailowe ![]() ![]() maja tez uzywane gazniki czasami sie trafiaja takie jakie nas interesuja ![]() towar od RCA Turyn, wada dostawcy - dlugi okres oczekiwania ja czekalem ponad miesiac, ale makaroniarze podobno tacy bystrzy sa wogole |