MotoNews.pl

Weber , Dellorto

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam informacji na temet tych gaźników , chcę dokończyć cykl artykułów na stronce , który zapoczątkował jak narazie jeden artykuł , jak ktoś ma jakieś info : schematy , przekroje , zdjęcia lub inne dokumenty to prosiłbym o przesłanie na maila : barakud1a@poczta.onet.pl
znacznie to przyspieszy pisanie , bo zanim sam odnajdę wszystkie materiały to troszkę czasu minie (a po awarii kompa nic mi nie zostało i teraz zaczynam od nowa) z góry dzięki dla wszystkich za pomoc

klik
klik2
klik3

a ja szukam takich gazników...

...najchetniej jakis poziomych...solexy...moga byc dellorto

jesli ktokolwiek wie gdzie mozna załatwic...moze ktos przywozi....

koniu ty miałes kontakty...urucham je;]...

moga tez byc pionowe dcnf`y lub IDF`y...

najwaniejsze aby były tanie..tzn..w normalnej cenie..a nie 1200pln za sztuke!

pozdr

ja mam weber 40 dcom...puszcze tanio...bo kasy potrzebuje

nie wiedzialem gdzie to pisac wiec pisze tu bo widze ze barakuda tu zaczal....

mam gaznik dcoe o srednicy gardzieli 40 mm i kolektor dolotowy pod 45
moje pytanie jest takie:
zakladac jak leci czy dorobic jakas przejsciowke?? ( bo mozna by wtedy jeszcze antywibre zrobic z jakichs grubych oringow... )

pytanie drugie:
jak dorobic dolot?? ( od razu mowie ze nie mam miejsca pod maska za zalozenie skarpet z malara... ), jakas puszka?? z wyjsciem na power rure i stozek?? jesli tak to co i jak liczyc ??

pozdroo

Najlepsze bylyby dwa male stozki albo taki filtr w postaci dwoch owalnych "talezy" z wkladem takim jak do Df'a ale owalnym i mniejszym. Nie wiem czy dobrze to opisalem.
W eksteremalnych zastosowaniach sa sitka z drutu albo w ogole brak filtra...

Cytat:
2005-04-13 11:31:35, yapko pisze:
Najlepsze bylyby dwa male stozki albo taki filtr w postaci dwoch owalnych "talezy" z wkladem takim jak do Df'a ale owalnym i mniejszym. Nie wiem czy dobrze to opisalem. W eksteremalnych zastosowaniach sa sitka z drutu albo w ogole brak filtra...

tylko ze u mnie to wyglada tak...

silnik poprzecznie, gaznik za silnikiem, zeby to sie zmiescilo musialem wyciac dziure w przegrodzie do przedzialu pasazerskiego/kabiny i zrobic taka wneke, wiec miejsca jest naprawde malo

ale istotniejsze jest dla mnie to czy robic te przejsciowki...

Na pewno progi w dolocie nie pomoga i lepiej sie ich pozbyc. Ale czy bedzie duza roznica to na prawde nie wiem.

najcienszy filtri zarazem najlżejszy jaki widziałem wykonany była rajstopy

mam koleśi który twierdzi że materiał ten dobrze nadaje siędo przyciemniania prednich lamp - pomys ogulnie jest posrany jednak może być skuteczny .

panowie mam problem:

samochod na tym cholernym weberze odpalony ale:

na jalowo ( zdemontowana czesc podwozia P ) nie robi mu roznicy jakie ma dysze, rozrzut jest ok 30 jednostek na paliwowych i 20 na powietrznych, nie robi mu roznicy co ma zalozone, chodzi na wszystkich tak samo

problem pierwszy: bardzo wolno schodzi z obrotow

mam swiece z wziernikiem, na wszystkich nastawach plomien jest niebieskawy, czyli ok

problem drugi: jak skrece na skladzie mieszanki do oporu, to bydle dalej chodzi wkreca sie i trzyma wysokie obroty jak mu je zadam ( zeby nie bylo ze pompka przyspieszajaca go karmie na chwile )

czy te wszytkie objawy sa normalne?? raczej nie wolne schodzenie z obrotow, co moze byc przyczyna?? nadmiar paliwa?? nieszczelne przepustnice?? zuzyte membranki pompki przyspieszajacej??

gdzies ssie lewe powietrze!

mam linkage magnoletsi wiec sprezynka nie byla przyczyna, przepustnice nie wytarte zero luzow na osce, uszczelnienia w gazniku ok wszystkie

co do ssania, okazalo sie ze jeden "jezyczek" do podnoszenia dyszy/zaworu jest ulamany , stad objaw niedzialania ssania

obroty - padly "oringi" misaba, chyba za mocno dociagnolem gaznik do kolektora, stad lewe powietrze

dzieki za pomoc

ps: www.elit.pl maja zestawy naprawcze "pimax" do weberow dellorto i solexow, takze z dyszami zaworkami filterkami itp ceny okolo 100 pln za komplet na dwa gazniory

Cytat:
ps: www.elit.pl maja zestawy naprawcze "pimax" do weberow dellorto i solexow, takze z dyszami zaworkami filterkami itp ceny okolo 100 pln za komplet na dwa gazniory

To bardzo dobra wiadomosc

ETER MOT w Łomiankach kolo Warszawy
sciagaja do weberow i dellorto czesci niektore
ja kupowalem u nich dysze do webera policzyli mi przy wiekszym zamowieniu ( 14 szt. ) po 7,5 za sztuke
na pewno moga sciagnac zestawy naprawcze do weberow dcoe 40 i 45 tak samo dellorto i solex
przepustnice do dellorto
igly regulacyjne , filtry i inne drobniejsze czesci
pytac o konkrety
mozliwa wysylka dogadanie telefoniczne i mailowe w sprawie czesci do tych gaznikow gadac z KOBIETA!!!!! jej maz malo wie P

maja tez uzywane gazniki czasami sie trafiaja takie jakie nas interesuja

towar od RCA Turyn, wada dostawcy - dlugi okres oczekiwania ja czekalem ponad miesiac, ale makaroniarze podobno tacy bystrzy sa wogole