Turbo e-34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam takie małe pytanie: mam bmw 524td e34 i wysiadła mi turbosprężarka. Tzn "rozchuśtał" się ten drążek na którym jest to śmigiełko od turba. I z tym związne jest moje pytanie czy istnieją jakieś zestawy naprawcze albo może ktoś by mial jakieś części to tego turba, bo może bym coś zdziałał bo kupno nowej jest troszke kosztowne.

Cytat:
2006-09-28 16:25:28, BMW524td pisze:
Witam wszystkich. Mam takie małe pytanie: mam bmw 524td e34 i wysiadła mi turbosprężarka. Tzn "rozchuśtał" się ten drążek na którym jest to śmigiełko od turba. I z tym związne jest moje pytanie czy istnieją jakieś zestawy naprawcze albo może ktoś by mial jakieś części to tego turba, bo może bym coś zdziałał bo kupno nowej jest troszke kosztowne.

hm jezeli to ten drazek co trzyma to smigielko co o tym mysle to oska na ktorych sa lopatki jezeli pojawily sie luzy to sam nic z tym nie zrobisz, trzeba zawiesc turbinke do regeneracji koszt w krakowie okolo 600zl.
albo poszukac jakiej innej turbinki.

właśnie chciałem tego uniknąć.....myślałem że np może z innej turbinki coś takiego zmontować. tylko nie wiem gdzie tego szukać.

Cytat:
2006-09-28 19:18:50, BMW524td pisze:
właśnie chciałem tego uniknąć.....myślałem że np może z innej turbinki coś takiego zmontować. tylko nie wiem gdzie tego szukać.

nie dasz rady to jest wszystko bardzo precyzyjnie zlozone i wywazone.
pozatym sa specjalne uszczelniacze.
nie jestem pewien ale sam zestaw naprawczy do turbiny (Zalezy od modelu) to koszt w granicach 400zl ale tak jak mowie sam tego nie zlozysz. a jak zlozysz to duzo taka turbina niepociagnie. lepiej poszukac jakies uzywanej w dobrym stanie albo poprostu oddac ta do regeneracji bedziesz mial gwarancje....

albo kupic od innego auta i bawic sie w przerobke kolektora i innych rzeczy ktore podrodze nie beda pasowac