Problem z automatyczna skrzynia biegow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem co sie dzieje ze skrzynia bo jak stoje na d lub n jakis czas to mi cos przeskakuje i nie ma sily jechac ale jak wylacze silnik i odpale ponownie to wszystko wraca do normy ktos mi powiedzial ze moze jest za malo oleju ale ja sie nie znam dlatego prosze o pomoc

Diagnostyka na odległość jest kłopotliwa i czasochłonna, a w większości przypadków kończy się na niczym (chociaż widzę, że jesteś z Warszawy). W Twoim przypadku niezbędna jest wizyta w serwisie. Pozdrawiam

Jeżeli masz bagnet to poziom oleju sprawdza sie na zapalonym silniku i najlepiej z włączonym D i naciśniętym pedałem hamulca oczywiście i na zimnym silniku! Wskazywać musi poziom tak jak w silniku, między min a max, hmm albo na minimum, ale teraz już sam nie wiem. Co do braku siły, hmm może już tarczki szlak trafia powoli.

A gdzie wogóle sprawdza się poziom oleju w skrzyni (automat E 36). i jak to zrobić dobrze (przy zapalonym silniku). Prosze o wskazówki.

Cytat:
2005-04-07 00:14:25, Aldik pisze:
Jeżeli masz bagnet to poziom oleju sprawdza sie na zapalonym silniku i najlepiej z włączonym D i naciśniętym pedałem hamulca oczywiście i na zimnym silniku! Wskazywać musi poziom tak jak w silniku, między min a max, hmm albo na minimum, ale teraz już sam nie wiem. Co do braku siły, hmm może już tarczki szlak trafia powoli.

Dobrez stary watek ale chwala Ci za to tommino ze zaczynasz od wyszukiwarki

Nie wiem co Aldik tu nawypisywał ale jezeli jest juz bagnet to poziom oleju sprawdza sie na pozycji N a nie D i własnie na nagrzanym silniku (90st) a nie na zimnym

jezeli masz 4hp22 to powinienes miec bagnet (to jaki rodzaj skrzyni masz znajdziesz np po vin-ie na realoem)

pzdr

A jaka moze byc przyczyna ze na goracym silniku stojac lub jadac bez dotykania gazu na D potrafi szrpnac co jakis czas az obroty przysiadaja- gdy jest zimny to nic takiego nie ma. przy ruszaniu tez czasami tak jakby bulgotala i jest wtedy jakas slaba ale chwila przechodzi i budzi sie do zycia i znow tylko gdy silnik dlugo pracuje ???? HELP