Fotele elektryczne E34 - dziwne zachowanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Od dłuższego już czasu coś się porobiło w moim fotelu kierowcy. Nie pamięta ustawienia fotela tzn. dochodzi do pewnego położenia i koniec, muszę pobawić się przyciskami góra - dół i dopiero ustawia się zgodnie z pamięcią. I jeszcze lepsze, naciskam przycisk podnoszenia w górę a idzie w dół !!! i na odwrót, na szczęście w tył i w przód działa dobrze.
Jak to naprawić ? silniki ? elektronika ? ... ?

dzięki za ewentualne sugestie

zwkrz

Cytat:
naciskam przycisk podnoszenia w górę a idzie w dół !!! i na odwrót

Może ktoś się bawił i na odwrót zamontował same przyciski? Widziałem już coś takiego w E36 przy przyciskach opuszczania szyb, wystarczyło przełożyć.

Cytat:
2006-09-06 14:35:00, biem pisze:
Może ktoś się bawił i na odwrót zamontował same przyciski? Widziałem już coś takiego w E36 przy przyciskach opuszczania szyb, wystarczyło przełożyć.

... niestety nie, wykluczone. Po zabawie z przyciskami góra-dół po pewnym czasie wszystko wraca do normy - ale na krótko

Cytat:
2006-09-06 09:48:35, zwkrz pisze:
Witam, ......... Jak to naprawić ? silniki ? elektronika ? ... ? dzięki za ewentualne sugestie zwkrz

Chyba już znam przyczynę. Niedawno dopiero przyjrzałem się sprawie bardziej dokładnie i najprawdopodobniej chodzi o zespół sterujący pod fotelem kierowcy. Są tam przekaźniki i któryś z nich się "zacina", nierozbieralne one są ale trzeba się do nich dobrać ...