Co to za zbiorniczek MKV 1.4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z tego zbiorniczka wychodzi w dół rurka długosci 15cm otwarta na koncu. Przed chwila zauwazylem, ze pod essim jest spora kałuża i jeszcze cos kapie z tej rurki i troche w okolicy zbiorniczka jest mokro.

Czy to plyn chlodniczy ? Lepkia ta ciecz nie byla,zapachu tez nie miala. Na jezyk nie bralem, bo z ziemi

I czy ta rurka ma zwisac, czy z czegos wypadla ?

Prosze o odpowiedz, bo ksiazke pozyczylem znajomemu, a pdfa mam na innym komputerze.

może pare informacji o lokalizacji tego cuda ? jaki duży gdzie się znajduje też mam 1,4 i nie zabardzo wiem oco chodzi

mam 1.4 EFI, co do zbiorniczków to albo wspomaganie albo wyrównawczy, napisz konkretniej albo dołącz fotke

może chodzi Ci o to?

A swoją drogą, to właśnie do czego służy ten pojemniczek? Gdy do niego zaglądałem, to widziałem tam jakby gąbkę, wilgotną od oleju, czy czegoś, więcej nie ruszałem :>

No wlasnie o ten zbiorniczek chodzi. Nie wiem czemu nie dodalem fotki do postu, a mialem gotową.

W takim razie ponawiam pytanie, chodzi o ten zbiorniczek.

moze to takie zakonczenie odmy?

Pochłaniacz oparów.

ale jak coś wycieka z niego ( w takiej ilości) to chyba niezbyt dobrze co?

Cytat:
2006-09-27 08:49:25, WilK pisze:
Pochłaniacz oparów.

ech no na RSACH się WILKU znasz perfekcyjnie ale wybacz przeciez to jest superakcelerator mocy który powoduje nagłe spręzenie ładunku tlenu co powoduje ze 1,4 zachowuje się jak pojazd na paliwo odrzutowe ,tylko czasami jest tak ze brakuje mu specjalnego włącznika opisywanego na przykładzie BMW