Kontrolka oleju 524TD i economizer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko odnośnie braku świecenia w mojej BMW kontrolki oleju.
Sprawdzałem , żarówka jest ok.Gdzie mogę szukać usterki, nie wiem w którym miejscu jest czujnik od tej kontrolki.
I ta sama sytuacja z economizerem brak mam wskazań. tzn O cały czas.Super spalanie by było ale niestety z baku ubywa.

bede w sobote u elektryka ze swoją ... to popytam . MAX.

Dzieki.
Czekam na informacje.
Mam jeszcze objaw czasami zanikania wskazań na liczniku.
No i nie świeci mi się rezerwa.
Chyba muszę rozebrać licznik i zobaczyć czy coś nie ucieka na kostkach albo szlag trafił akumulatorki które są podobno w zegarach.

Pozdro

byłem u enriko-elektryko ale tyle co on mi powiedział .....rozbawił mnie do łez.Ja osobiście rozebrałem całą tapicere i konsole środkową większość usterek usunąłem sam.w kwestji kontrolki to zacząłbym od sprawdzenia czujnika zwykłym miernikiem,a ekonomizer (w mojej tak jest) podłaczony jest do dodatkowo do prędkościomierza czemu i jak jeszcze nie ustaliłem proponuję żebyś wyciągnął licznik i sprawdził wszystkie połączenia.

kontrolka paliwa nie świeci - wyciągnij albo spawdz podłączenie czujnika przy samym zbiorniku paliwa.

ile poleci twoja bmka bo moja 150-160km/h ?

piszesz coś o braku wskazań licznika,-klometrów ???

Robertmax na forum sprawnie dział opcja EDYTUJ.. polecam

LICZNIK W e34 jest częścią kodowaną -posiada (oprogramowanie) i jeśli się to wysypie mogą być takie objawy!za licznikiem znajduje się mała kostka zwana codierstecker i on też czasami się wysypuje.proponuje wymiane licznika na próbe.jeśli się sprawdzi to i tak czeba go kodować w BMW ASO.