Tarcze hamulcowe 260mm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy przednie tarcze hamulcowe 260mm od mondeo pasują do zacisków od RS2000??

Nie. Inne odsadzenie, tzn. głębokość mają.

Cytat:
2007-07-19 15:41:35, WilK pisze:
Nie. Inne odsadzenie, tzn. głębokość mają.

Tak mi się wydawało ale wolałem się upewnić

Dystansik 3mm (u większości, u mnie nie wiedzieć czemu 5,5mm). I gra. W zasadzie trze.

Różnica jest 3 mm. Można zastosować z powodzeniem podkładkę pod osadzenie tarczy. Poszukaj wątku o NoSKobilu i jego hamownikach. Zapytaj też Borysa.

Cytat:
2007-07-19 15:52:23, Wojo pisze:
Dystansik 3mm (u większości, u mnie nie wiedzieć czemu 5,5mm). I gra. W zasadzie trze.

Ja wiem czemu. U Krakusów tak zawsze. Galicyjskie normy hiehie

Tylko się cieszyć, jeśli w tę stronę

Cytat:
2007-07-19 15:52:51, WilK pisze:
Różnica jest 3 mm. Można zastosować z powodzeniem podkładkę pod osadzenie tarczy. Poszukaj wątku o NoSKobilu i jego hamownikach. Zapytaj też Borysa.

Czeka mnie wymiana hamowników - kupiłem od RS2000, tarcze są troche zjechane (muszę pomierzyć o ile) i w razie czego kupić nowe. Czyli trzeba by toczyć podkładki dystansowe??

żeby zamntować zestaw mondeo w escorcie trzeba dać dystans 3mm pod tarcze, ale jak to jest w przypadku zaciski RS+tarcza mondeo to już niewiem i nie powiem

Tarcza RS ma wysokość 44,1 a od Mondka 46,9. Odsadzenie zacisków jest takie same.

To co mnie Borysku robiłeś to było właśnie zacisk RS + tarcza Mondeo. Winno być 3mm pasiło 5,5mm o ile dobrze pamiętam. Ale mój przypadek jest odosobniony

Hmm od Focusa I chyba podejdą bez problemu, tylko mają 258 mm.

Wojo ja mam zestaw kompletny mondeo (wcześniej 260mm teraz 278mm) i w obu przypadkach potrzebny był 3mm dystans (pare innych osób też mają 3mm w kompletnych zestawach mondeo).
Widocznie zacisk RS+tarcza mondeo wymaga 5,5mm dystansu

PS - zaciski RSa do tej pory leżą w garażu

PS2 - Jeżeli do zestawu mondeo potrzebne jest 3mm a różnica w osadzaniu zaciskó RSa (44,1) i tarczy mondeo (46, wynosi 2,7mm czyli mi to by wyjaśniało skąd u ciebie wyszło 5,5mm (3mm + 2,7mm=5,7mm czyli 5,5mm mogło pasować) -troche to naciągane

[ wiadomość edytowana przez: borys dnia 2007-07-22 08:10:32 ]

Powiedzcie mi koledzy czy tarcze polskiej firmy MAX (cena 160 zł za parę) i klocki Breck (70 zł za komplet) są coś warte??