Nieszczleność ogrzewanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam chlopaki ostatnio caly czas czuje slodkości w aucie jak wlacze ogrzewanie nieszczelna nagrzewnica w srodku ,chyba bo mam mokro na wycieraczce u pasazera plynu strasznie nie ubywa ale co zrobic jak wczroaj wlaczylem to mi mgiełka poszla w srodku i potem przestło.
co proponujecie bo z tego co wiem to ponoc duzo rozkrecania zeby sie do niej dostać

dzieki

Dwie godziny roboty zeby nagrzewnice wyjac.Masz gdzies na forum moja fotorelacje.

2h jest absolutnie nierealne w MK7, zarezerwuj sobie okolo 6-8h. I wymieniaj teraz, na ozdrowienie nie ma co liczyc.Nie proboj zadnych uszczelniaczy magicznych,bo klopoty zrobia sie jeszcze wieksze.

powiedzcie chlopaki jak to jest jak z nagrzewnicy cieknieteoretycznie jagby mi na trasie juz sie bardziej rozczelnilo to jak wylacze cieple nagrzewanie na zimne to zamykam obieg ? i wyciek jest odciety czy jak?

podajcie mi linka do fotorelacji dzieki?

Cytat:
2007-11-02 08:46:02, mmmmat pisze:
powiedzcie chlopaki jak to jest jak z nagrzewnicy cieknieteoretycznie jagby mi na trasie juz sie bardziej rozczelnilo to jak wylacze cieple nagrzewanie na zimne to zamykam obieg ? i wyciek jest odciety czy jak? podajcie mi linka do fotorelacji dzieki?

Pokrętło tylko steruje powietrzem. Obieg wody jest przez cały czas, bo nagrzewnica jest podłącona bezpośrednio pod układ płynu bez żadnych zaworów.

to lipa
moze byc tak ze mi sie rozcieknie bardziej ?
gdzie najczesciej one padaja? w ktorym miejscu?
dzieki

U mnie sie tez dziwne rzeczy dzieja Jak jade na trasie to znika mi cieple powietrze na okolo 40s i potem wraca ponownie. Dodam ze grzeje jak wsciekle, oczywiscie gdy dziala, wentylator caly czas dziala. aha czasami tez mi sie traci jak stoje w korku dluzej niz minutke... Nie mam pojecia o co chodzi...

wlej uszczelniacza do chłodnic oczywiście jak masz mały wyciek to na bank pomoże przynajmniej u mnie pomogło i już rok tak jeżdzę i jest ok.

Cytat:
2007-11-19 13:10:54, magir pisze:
wlej uszczelniacza do chłodnic oczywiście jak masz mały wyciek to na bank pomoże przynajmniej u mnie pomogło i już rok tak jeżdzę i jest ok.

osobiście nie polecam uszczelniaczy...więcej później z tym kłopotu niż pożytku. Nowa nagrzewnica to koszt 70-100pln.

witam ja ostatnio wymienialem nagrzewnice czas dwie godz to chyba na rozkrecenie srub od deski rozdzielczej moj kolo robil to jakies 6 godz masakra ponoc pozdrawiam

aha dodam koszt nagrzewnicy to 65 zloty nowa podroba ale co tam robota 100