Wentylator chlodnicy..mozliwa reanimacja?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Ostatnio jade jade i pekla mi rura prowadzaca ciecz chlodzaca..szczescie kolo mechanika
waz nie dal sie przyciac a ze mial rozne srednice zostal wymieniony na nowy... to ten z trojnikiem miedzy pompa wody a czyms

samochod zostal na noc rano naprawili jak byla czesc bo mechanicy u kumpla na podworku wiec traktowali mnie jak swojego...

rano przychodze i mam go nagrzac bo chca zobaczyc czy wentylator sie zalaczy....

zalaczyl sie wentylator i zaczal rzezic dosc glosno i azal mi zgasic samochod.. mowia ze trzeba to rozebrac przesmarowac itp...
drugi moj mechanik twierdzi ze tak sie nie robi ze to zgrzewane nitowane itp..

ale moje pytanie bo koles powiedzial ze jeszcze to chwile pozyje chwilowo moge jezdzic... jezdzilem troche i normalnie dmuchala chodzila .. znaczy odglos cicho chlodzila... dojechalem do domu nagrzalem i posluchalem nadal cisza nic nie rzezi...

moje pytanie czy to kwalifikuje sie do wymiany?
czy moze zarzezilo bo postal troche...
ogolnie jakies przemyslenia

dzieki

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2008-01-09 15:00:29 ]

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2008-01-10 08:58:09 ]

ja bym nie ruszał pewnie podczas wymiany coś się przygieło za bardzo i obcierało jak jest spokój to nie rób sobie roboty

" zarzezilo bo postal troche... " - tak wlasnie mysle.

znaczy ta glosna praca trwala troche az kazal zgasic samochod...

ogolnie wczesniej nic takiego nie bylo slychac tylko nagle po wymianie tegoz przewodu.. dzieki chlopaki utwierdzam sie w moim przekonaniu

Sprawdz czy nie jest przygieta obudowa wetylatora ja tak mialem po wizycie u mechanika, odgialem i teraz jest git

po 8 miesiacach wrocil problem... dzis jakos efektowniej lapal mi temperature no ale w korkach norma...

i pare razy jak sie wlaczyl strasznie zarzezil.. i nie bylo to raz i spokoj...
czy jest mozliwosc przesmarowac jakos wentylator? czy raczej szukac nowego?

Czy mozliwe jest przesmarowanie wentylatora chlodnicy...??
Gdzies slyszalem ze jak zaczyna padac to koniec... ale ktos moze cos powiedziec bo nie znalazlem nic na ten temat

Sprawdź czy to śmigło ma duże luzy w stosunku do samego silnika.