Filtr stożkowy Jaki Do Gazu???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanko koledzy jaki konkretnie typ filtra lub model zaproponujecie??? Nie patrzcie na kase !!! Czekam na jakis konkretny model. Mam 1.6 8V EFi 105 KM. DZięki

Generanie filtr stożkowy i gaz sie trochę gryzą między sobą, nie ma jakichś konkretnych filtrów stożkowych które spełnią to zadanie.

Tak tak filtr stożkowy i gaz.. chyba ze do zestawu BLOS....
( mój ess ale bez lpg z tym samym silnikiem ładnie jechał na stożq)
Moje zdanie jest takie.. NIE zakładaj stożka przy inst gaz... ponieważ będzie na 90% gasł na wolnych obr ( w szczególności przy dojeżdżaniu do skrzyżowań )
Twój samochód Twoja wola moje zdanie znasz..
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: krysti612 dnia 2008-01-09 21:27:52 ]

Nie drogo i konkretnie :
K&N a tu cena u dystrybutora TU

Do spalenia 1kg benzyny potrzeba około 14kg powietrza,
a 1kg lpg zadowoli się 9kg.

Roland pytalem o jakis model filtra z praktyki ja tom regulke znam ale dzieki

No to jak znasz teorię to wiesz że będziesz miał problem w wyregulowaniem tego żeby Ci auto nie gasło chociażby? Bo rozumiem że masz II generację na kompie. Generalnie da Ci to tylko dźwięk, a nie będzie łatwo wyregulować.

Cytat:
2008-01-09 19:51:18, krysti612 pisze:
Tak tak filtr stożkowy i gaz.. chyba ze do zestawu BLOS.... ( mój ess ale bez lpg z tym samym silnikiem ładnie jechał na stożq) Moje zdanie jest takie.. NIE zakładaj stożka przy inst gaz... ponieważ będzie na 90% gasł na wolnych obr ( w szczególności przy dojeżdżaniu do skrzyżowań ) Twój samochód Twoja wola moje zdanie znasz.. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: krysti612 dnia 2008-01-09 21:27:52 ]

KOLEGO nie masz racji nic a nic ,mi jakos nie gasnie

Remik, bo akwamaryna to akwamaryna, to już wiemy nie od dziś Oj no, jeżdżą na gazie i ze stożkiem, pytanie po co W większości jednak był problem z gaśnięciem