Nie dzialaja przednie swiatla

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc. Przestaly mi dzialac przednie swiatla. Dziala TYLKO prawe postojowe. Nie dzialaja mijania, drogowe i dlugie.
Nie dziala tez kierunkowskaz, chociaz awaryjne dzialaja.
Tylne dzialaja natomiast bez zarzutu.
Zespolony? Czy wtedy tylne by dzialaly?

Bezpieczniki sa OK.

Dzieki za odpowiedz.

bardzo możliwe że to zespolony
nie raz już różne płatał figle

tak tylne by dzialaly,ja mialem podobnie tylko ze mi dlugie tylko dzialaly.Nowka 380zl uzywka 150,wiec uzywke mozesz kupic tylko jak zamontujesz to sprawdz dobrze czy wszystko gra.

A moze to wina przekaznikow

jak sprawdzic, czy jest to wina zespolonego?
jak sprawdzic, czy jest to wina przekaznika?

p.s. uprzedzajac pytania - zarowki sa sprawne

nowy przełącznik za trochę ponad 200zł już można dostać

najelpiej mieć od kolegi na podmiankę do sprawdzenia

[ wiadomość edytowana przez: slawas1 dnia 2007-10-10 14:12:57 ]

obstawiam ze lewa postojówka to albo zarówka albo bezpiecznik, sprawdz tez bezpieczniki od mijania, i przekaznik załanczajacy swiatła mijania.

najpierw weź książkę/instrukcję obsługi i zobacz czy to nie bezpieczniki-bo tych od swiateł jest pare.

zarowki i bezpieczniki sa sprawne. aku naladowany (chociaz essie 91 chyba nie ma zabezpieczenia niskonapieciowego)

jak samemu sprawdzic sprawnosc przekaznikow i przelacznika zespolonego?

czy macie schemat podlaczen do przelacznika zespolonego?

hmm - mi sie wydaje, ze mozesz podlaczyc +12 i mase do jednej pary nóżek (załączających) - powinno "cyknąć". Na pozostałych dwóch nozkach powinno sie pojawić zwarcie (tzn przejscie miedzy nimi).

pozdro

u mnie byl problem z gniazdami od przekaznikow bo nie stykaly znajomy elektryk na kapal mi cyny na nozki stycznikow i wszystko dziala

Sprawdz poprostu czy dochodzi prad . do deski rozdzielczej bo jesli nie to tego wina. Masz kontrolki od oleju i ladowania ???

[ wiadomość edytowana przez: Drake25 dnia 2008-01-07 19:01:46 ]