Jaki akumulator do MV6 polecacie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukałem w archiwum,ale nie znalazłem.W związku z tym chciałem zapytać jaki byście polecali do tego właśnie modelu.
bo w książce jest lakoniczny opis.

Wyobrazcie sobie,ze teraz mam 44Ah

Orginał jest drogi ale wart tych pieniędzy.
Najistotniejsze aby po zakupie nie pakować od razu do samochodu, tylko na prostownik i 1.5 A. Jeśli ma korki ( orginał nie ma ) to zacznie gazować dopiero po 4 dniach.
Wszyscy zapewniaja że jest naładowany , ale prawda jest taka że jest sucho-ładowany czyli nie ładowany.
Proste doswiadczenie:
Miernik w łapę i do dzieła. Mierzymy na sucho, czyli bez podłączeń - powinno byc ok 12.6v.
Podłączamy pod prostownik i ustawiamy ok 1.5 - 2A.

Napięcie powoli rośnie. Jak dojdzie do 15.2-15.4V to możemy uznac ze mamy naładowany AKU.

Dzieki Scooby
Powiedz jeszcze tylko czy 66Ah bedzie ok do tego silnika dodam,ze jest elektryki full.

Ja mam 64Ah Kagera za 159zł i jestem bardzo z niego zadowolony i w zupełności wystarcza.

Ok dzieki.Kupie 66Ah.

Też niedawno musialem kupic i podobnie jak Ty mialem cos kolo 40Ah i to z Renaulta. Wg katalogu w MV6 powinien byc 71Ah. Zakupilem sobie wlasnie taki Varty i jak na razie bez zastrzezen. Dalem za niego 250zl.

Dodam tylko ze 64 Banera a mam duzo sprzetu audio i ele.kosztuje 240 i jest godny polecenia Pozdrawiam

mam banera w innym aucie , ale miał to być tykzw tani wynalazek na krótko a tym czasem jest zuoełnie ok , dodam że zamontowany jest jako tkzw bateria w nubirze, 3 lata temu , bo nawet dolać wody nie można , i cały czas jest ok , a niejaki ZAP w trucku skończył sie po 2 latach tak więc tani wynalazek z przed 3 lat spisuje sie ok

Ja kupiełem ZAP 70-tkę, no toś mnie fomin nie pocieszył

Witam. A czy aku do c2.0ne 44 Ah jest wystarczający bo wydaje mi się że trochę słabo kręci jak pod ładuje to jest ok ale parę dni i znowu słabo ale nie rozładuje się do zera czyli ładowanie jest dobre aku mam centry 2 lata ma według katalogu to jest dobry ale w wersji diesel jest ten sam alternator 75 A czyli co za różnica jak będzie większy z benzynie np. 55 lub 66 Ah

Ja mam w swej 64 i jak powiedzialem wystacza w zupenosci .co do katalogow to zagladalem i ten wydal mi sie najlepszy a tez mam c20ne.jedzi juz 2 lata sprzet gra cb dziala wiec coz wiecej .lato zima itd.przkrecam i jade ..Pozdrawiam

Wczoraj kupiłem Centre KC33 72Ah.Narayie jest ok.

Centra KC33 72Ah to jednak najgorszy akumulator jaki miałem.
Kupiłem go w sierpniu 2006 a w zimie 2007 już w ogóle nie trzymał 3 dni na parkingu.Teraz jest pazdziernik a ja się z nim męcze,wiec dzisiaj lecę w koncu kupić bannera lub molla.Tylko ten moll 460zeta kosztuje.Ciekawe czy się sprawdzi.Firmowany jest marką porsche,ale ja nie mam porsche hehe.
I tak się zastanawiam nad tym bannerem za 320zł.

[ wiadomość edytowana przez: KiVash dnia 2008-10-08 14:20:36 ]

ja jak zmieniałem kupiłem oryginalny GM i wyszło najtaniej ale ceny teraz dokładnie nie pamiętam