Problem z radiem..nie włącza się

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hmm mam mały problem.. A mianowicie w moim escorcie radio mi stanelo :p jeszcze wczoraj dzialalo a dzis jakby nigdy nic nie da sie wlaczyc..osobiscie watpie zeby radio sie popsulo czy cos.. co mam sprawdzic o tak moze zeby sie przekonac co moze byc nie tak ? bezpiecznik jakis ?

[ wiadomość edytowana przez: prkrx dnia 2008-10-09 11:08:30 ]

Trudno powiedzieć ale najlepiej sprawdż najpier bezpiecznik.kosztuje 70 gr. Jeśli nie zadziała to raczej jakiś magik musiałby zerknąć. A wcale sie nie włącza?nic nie podświetla itp??

dokladnie nic sie nie wlacza, nic nie podstwietla kaplica :/...a wiesz moze ktory to bezpiecznik bedzie ?

Cytat:
2008-10-09 10:54:41, prkrx pisze:
dokladnie nic sie nie wlacza, nic nie podstwietla kaplica :/...a wiesz moze ktory to bezpiecznik bedzie ?

W radio od tyłu często są bezpieczniki.
Zależy też jak masz podłaczone (może też zasilane np z innego bezpiecznika za skrzynki).
PS: napisz w tytule o co konkretnie chodzi, to będzie większe zainteresowanie, bo "radio" nic nie mówi...

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2008-10-09 10:57:10 ]

ale znowu jak bezpiecznik poszedl to chyba oswietlanie wnetrza i zapalniczka tez powinno nie dzialac..bo to chyba pod 1 bezpiecznik idzie..czy sie myle ?

[ wiadomość edytowana przez: prkrx dnia 2008-10-09 11:10:39 ]

Cytat:
2008-10-09 11:09:45, prkrx pisze:
ale znowu jak bezpiecznik poszedl to chyba oswietlanie wnetrza i zapalniczka tez powinno nie dzialac..bo to chyba pod 1 bezpiecznik idzie..czy sie myle ? [ wiadomość edytowana przez: prkrx dnia 2008-10-09 11:10:39 ]

zależy jak i pod co masz podłączone. Jeśli orginalnie, to nie wiem, ale jeśli np jak u mnie po mojemu...to trzeba wyjąć radio i szukać elektronów miernikiem
Radio u mnie ma bezpiecznik włąsny z tyłu.

na moje oko poszedł bezpiecznik w radiu.tam powinien być tylko jeden ale jesli jest wiecej to wyciągaj kazdy i sprawdzaj czy jest czarny, zaciemniony-spalone. Wymien właściwy i ciesz sie muzyką

Witam.
Jesli inne elementy oświetlenia działąją a radyjko nie.
To zapewne będzie to bezpiecznik w radiu.
Zazwyczaj znajduje się z tyłu.