Czy te diody podejda do oświetlenia konsoli??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie czy te podejdą pod konsole nawiewu...
diody

raczej nie . za małe beda . kiedys do escorra mkv 92r chcialem je dac do podswietlania zegar.ów to za male sie okazaly

Do konsoli nawiewu w MK7 podejdą bez problemu - sam takie mam. Inna sprawa, że trzeba zdrapać seryjną naklejkę z konsoli gdyż jest od wewnątrz pokryta zielona powłoką bo inaczej efektu nie będzie (przynajmniej po wsadzeniu niebieskich diod). No chyba, że chcesz zmienić po prostu na zielone diody

chyba ze tak , do mk5 92 rok nie pasuja napewno

Kolega pisał, że chce do nawiewu, więc nie ma problemu. Do podświetlenia głównych zegarów z kolei masz rację, że się nie nadadzą, gdyż mają zbyt mały cokół

Nadadzą się do podświetlenia nawiewu i nadadzą się (technicznie) do podświetlenia zegarów z tym że będą ciulowo świecić (czyt. PUNKTOWO czyli trochę tu, trochę tam a środek ciemny)
Najlepsze diody do zmiany podświetlenia to diody z aukcji 100szt za 17zł, zwykłe diody bez żadnego cokoła... ja mam tak całą deskę podświetloną i wygląda to u mnie tak
wskazówka też się świeci

W MK7 podświetlenie zegarów jest od góry, więc myślę, że nie będzie problemu z punktowym podświetlaniem a co do nawiewów to można zawsze od świstaka trochę sreberka pożyczyć i wykleić tylną ściankę, żeby lepiej odbijało się światło . Podobno można też spiłować powierzchnię diody tak, że będzie lepiej rozszczepiać światło a nie świecić punktowo .

Cytat:
2008-10-08 20:20:52, Kalor pisze:
W MK7 podświetlenie zegarów jest od góry, więc myślę, że nie będzie problemu z punktowym podświetlaniem a co do nawiewów to można zawsze od świstaka trochę sreberka pożyczyć i wykleić tylną ściankę, żeby lepiej odbijało się światło . Podobno można też spiłować powierzchnię diody tak, że będzie lepiej rozszczepiać światło a nie świecić punktowo .

Sreberka od świstaka niczego nie poprawią, testowałem a co do spiłowania diud to się zgadza, szllifierka i czubek diody jedziemy na stożek...

Mała podpowiedź od kolegów z forum łopla łastryŁastra klub

dzięki

Cytat:
2008-10-08 20:29:00, ArekCLX pisze:
Sreberka od świstaka niczego nie poprawią, testowałem a co do spiłowania diud to się zgadza, szllifierka i czubek diody jedziemy na stożek... ...

wystarczy zmatowić, albo po prostu zeszlifować soczewkę na płasko. tak jak np tu w orginale:
http://www.allegro.pl/item450909238_dioda_led_czerwona_5mm_7000mcd_140st_new_1_00zl.html

Cytat:
2008-10-09 07:46:07, surec pisze:
wystarczy zmatowić, albo po prostu zeszlifować soczewkę na płasko. tak jak np tu w orginale: http://www.allegro.pl/item450909238_dioda_led_czerwona_5mm_7000mcd_140st_new_1_00zl.html

Dokładnie Surec tak jak piszesz ale zrobienie stożka na szlifierce jest poprostu wygodniejsze niż matowienie diody papierem... i moim zdaniem daje lepszy efekt ale to już kwestia gustu jak komu się bedzie podobało...
Tak czy inaczej będzie bardzo dużo zabawy...
Jakby kto pytał służę pomocą