Witam.MAM problem z toyota rav 4 silnikd4d 2.0. Otoz samochod ma przebieg oryginalny 90 tys km i nie mialem problemow az do teraz.Wymiana olejow i filtrow bez wiekszych odstepstw.Ostatnio auto dziwnie tracilo moc.W zakresie 2-2,5 tysiaca obrotow silnik zachowuje sie dziwnie,po wcisnieciu pedalu gazu auto zaczyna slabnac i troche nim szarpie. Wymieniam filtr paliwa i tu znaczna poprawa praktycznie nic sie nie dzieje.Po wyjezdzie za miasto w momencie gdy obroty sa rowne lub ponizej 2000 tysiecy nie ma problemu...gdy jednak prubuje przyspieszyc auto nie ma mocy.Nie wystepuje zadne wieksze kopcenie.W pewnym momencie zaswieca sie lamka powiadamiajaca mnie o ANOMALIACH PRACY SILNIKA-kolor pomaranczowy.Po pewnym czasie sama gasnie -auto bylo zatrzymane.Udaje sie do TOYOTY SERVIS.Facet mowi ze takie zjawisko wystepuje czesto?????!!Proponuje ze w momencie zaswiecenia kontrolki zatrzymac i wycignac kluczyk!!!Samochod poddaja analizie diagnostycznej.Wychodzi kod bledu P 0 627.I gosc mowi ze to pompa.Nie wiem czy moge tym autem w takim stanie wrocic do kraju???Prosze o podpowiedz co moze byc przyczyna...Moze ktos zna kody bledow i dokladnie moze okreslic sektor usterki . Analizuje niektore wypowiedzi internautow i nie moge tego jakos przypasowac do swojego przypadku. Co mu jest ???? Pomocy!!