[ASTRA F] - spalanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam szanowne grono.
mam pytanko. ile spalają Wasze Asterixy? bo mój w mieście wyszedł 12 na benzynce. silniczek 1,6 16V. i nie wiem czy to normalne czy coś mi głupieje autko dzięki za info pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2009-02-13 20:37:23 ]

[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2009-02-13 20:37:49 ]

asterixa nie mam ale wydaje mi sie ze jak na 1.6 to duzo za duzo, no chyba ze ostro go krecisz a ogrzewanie masz w porzadku, termostat Ci nie polecial?

no właśnie nie szaleję za bardzo byłem na badaniu kompa i wszystko (podobno) oki.

Napewno pali za dużo . Miałem astre kombi 1.6 8V i w mieście zimą paliła ok.8-9l. Aktualnie Omega 2.0 pali mi w granicach 11l .

ale co może być przyczyną skoro komp nie wywala żadnego błędu??

moze byc wszystko. krótkie trasy, czujnik temp silnika (ten do ecu), sonda lambda, i wiele innych rzeczy. łącznie z tym ze hamulec może lekko trzymać kola.

witam miałem podobną sytulacje ze spalaniem i co mnie dziwilo to niezagrzewał sie odpowiednio silnik do rządanej temperatury czyli jakies 70 stopni i jak sie okazało termostat byl tego przyczyną co tez daje że przez nieosiągniecie rządanej temperatury auto więcej spala termostat wymieniłem silniczek osiaga szybko wymaganą temperature i wszystko oki.POZDRAWIAM

Moja 1,6 16v ciągnie w mieście w okolicach ośmiu, czasem mniej. Więcej niż 8,5 nie pali nigdy.

Moja Asterka pije 9.5-10l w mieście, nie chce mniej niezależnie czy jadę spokojnie czy "ostro" ( na ile to możliwe w mieście ) ale na trasie zeszła do 6,7l z kufrem na dachu (wyliczone po tankowaniu),

znajomy ma Vectre z silnikiem 1,6 16v i pali mu ok 10l ale silnik mu się grzeje max 70 stopni i tu będzie miał chyba z tym problem

sorki

[ wiadomość edytowana przez: Arni71 dnia 2009-03-29 11:05:55 ]

Ja mam Astrę 1.6 8V i w mieście koło 8 litrów