[CORSA B] Płytki regulacyjne wtryskiwaczy Isuzu 1.5TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Dzisiaj pomierzyłem sobie ciśnienia jakie dają poszczególne wtryskiwacze i wyszło ,że za mało 130 bar Kłopot w tym ,że są potrzebne płytki do regulacji , a takich małych (średnicą) nie posiada znajomy mechanik. Może wie ktoś gdzie można takie nabyć o różnych grubościach i ilości nie hurtowej? Jakiś sklep internetowy może?

[ wiadomość edytowana przez: _Grzesiek_ dnia 2008-11-14 17:22:14 ]

Pytałem po sklepach i nie mają . A może ktoś z Was dieslowców (ISUZU) regulował sobie sam ciśnienie na wtryskiwaczach i zostały mu takie płytki regulacyjne, zbędne...

Powiem tak miałem ten sam problem u siebie, zadzwoniłem do opla i powiedzieli mi 8 PLN za sztukę sprzedają w kompletach po 4 sztuki, ja potrzebowałem 1,50 mm okazało się że są tylko 4 w całej europie i to w niemczech, ja w pracy dorobiłem sobie ze śruby 10.9 na tokarce a potem były szlifowane na szlifierce magnetycznej do zadanej grubości to jest jedyny sposób, ewentualnie dorobić wyzsze i docierac na płycie traserskiej do żadanego ciśnienia ale niestety jest z tym zabawa.

Cześć Damian.
Jak zdążyłem zauważyć, to silniki isuzu nie są rozpieszczane przez sklepy jeżeli rozchodzi się o części zamienne. Poradziłem sobie w ten sposób , że zmniejszyłem (nożyczkami ) średnicę oryginalnych podkładek z wtryskiwaczy boschowskich , takich typowych z dziurką. Mam do nich dostęp wiec nie było problemu , a że potrzebowałem 0,05 mm grubości (dołożyłem do oryginalnej) to łatwo się cięło. Ta grubość dała mi o 20bar więcej i jest teraz 150bar. Powiem jeszcze ,że lepsze ma corsa odejście przy niższych obrotach i (przy tych samych ustawieniach pompy wtryskowej) nie przydymia, co było widoczne przy przyspieszaniu poprzednio. No i wcale się nie zrobił głośniejszy jak to mi sugerowali

Witam.
W książce znalazłem zdjęcie przyrządu do wyciągania płytek regulacyjnych :
Ma ktoś możliwość zrobienia zdjęcia , z wymiarowania. Zrobiłbym sobie , ale nie widać tej strony co naciska na popychacz. A może znacie inną metodę wymiany płytek?

ten przyrząd naciska na ściankę popychacza z góry jak byś popatrzył to widać dwa kółka mniejsze to płytka w większe to popychacz i na tą cienką ściankę naciska przyrząd.