[MK6] 1,8 benz. "Rozrusznik - tak jak by bendix nie odbijał"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Tak jak w temacie. W rozruszniku zostały wymieniony szczotkotrzymacz i bendix (na oryginalne Bosha). Po włożeniu essi zaczął normalnie odpalać ale okazało się że po odpaleniu jest świszczenie z rozrusznika tak jak by Bendix nie wracał na swoje miejsce . Pojechałem do gości od regeneracji i powiedzieli że z rozrusznikiem jest wszystko ok (sprawdzali na sucho bez wkładania do autka). Czy ktoś coś takiego miał u siebie i zna rozwiązanie tego problemu? Z góry wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: kanczet dnia 2009-05-27 15:09:05 ]

[ wiadomość edytowana przez: kanczet dnia 2009-05-27 15:13:36 ]

Proszę edytować tytuł wątku aby był zgodny z regulaminem, w przeciwnym razie zamykam po 24h.

a tulejki wymienili od razu??

nie mam pojęcia. Wiem tylko o tych dwóch częściach bo sam je kupowałem żeby mieć pewność że są oryginalne. O niczym więcej mi nie mówili. Wiem że zapłaciłem za usługę plus (podobno) ich części 100 zł. Ja kupiłem tylko wspomniany bendix (49zł) i szczotko trzymacz (50zł).

Widzę że driver-y są mocni tylko w pisaniu "było 1000 razy", "poszukaj sobie" ale jak jest coś nowego to już lipa i cisza. Pozdrawiam

A czemu Ty się tak denerwujesz?
Pewnie nie zauwazyłes bo w wiekszosci nikogo tu zasady nie obchodza, byle tylko jego problem sie rozwiązał, reszte ma w 4 literach.

Myslisz ze wrozki tu siedza czy jak, kazdy stara sie pomoc ale to pomoc na odległosc, bez zobaczenia przyczyny i obejrzenia pacjeta.

Wina może lezec w kilku elementach, slimak na wirniku, on musi byc nasmarowany, nie wiem jak jest u Ciebie, może sam bolec elektrowłacznika sie zacina przy obciazeniu, a wiadaomo ze bendix jak zahaczy o koło zamachowe to cos musi go pozniej odciagnać, i tu role spełnia spręzyna na bolcu w elektrowłączniku, moze sam ten bolec sie tnie.

Trzeba by było rozebrac to, wyczyscic, elektrowłacznik, (nie smarowac go), zdjać i wyczyscic slimak na wirniku, przesmarowac go i złozyc wszystko do kupy.

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2009-06-07 22:01:41 ]

Mi nie chodziło o ludzi ze statusem sympatyk, lecz driver. To oni przeważnie piszą te kochane teksty a pozatym to wielkie dzięki za odp. Jutro to wszystko zrobię i mam nadzieję że będzie już ok Pozdrawiam