Wydech w 1.6 efi (CVH)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niestety nie moge sie nigdzie doszukać odpowiedzi na moje pytanie. Ostatnio przepalił mi sie delikatnie spaw przy ostatnim tłumiku, muszę go wymienić, tylko pytanie czy:
1. założyć taki jak miałem do tej pory orginalny firmy żmieślniczej "PŁUCIENNIK"
2. założyć link cos takiego, tylko skoro orginalny jest przelotowy to czy tym go nie przytkam i czy zniose ten hałas
3. jakaś inna kombinacja, bo mam magika co wszystko i z wszystkiego uspawa
-do pocji 1 i 3 ewentualnie założę jakąś niewielką nakłdkę ozdobną.
Prosze o jakies uzasadnienie bo opinni psełdo fachowców mam już dość.

ja założyłem orginalny Bosala z 2letnią gwarancją. Za komplet od kata do końca zapłaciłem 3 lata temu 380pln. Jestem zadowolony i polecam każdemu.
A co do spawania różnych rurek i kombinacji, to osobiście nie pcham się (rdza,pękanie itp)...
A co do pytania o hałas...to musisz założyć i posłuchać.
A który tłumik orginalnie jest przelotowy?

miałem ten dylemat miesiąc temu, ze względów finansowych (i opinii kolegi) wybrałem płuciennika... narazie jestem zadowlony, w aucie jest cisza - a ile wytrzyma, to się okaże (za płuciennika dałem 90PLN)

to niezłą cenę dałeś 2 godziny temu zamówiłem też nowego Płuciennika i mnie to będzie kosztowało 130 zł. 3 lata temu kupiłem takiego samego za 100zł. I też jestem zadowolony. Do tego jakaś mała gustowna nakładeczka i bedzie cacy i cicho

no właśnie, jakie tłumiki polecacie, ale w rozsądnych pieniądzach - do 300 za komplet...

czyżby nikt nie zmieniał?
JAk tam:
PolmOstrów
ASMET
WALKER
BOSAL?

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2009-06-26 13:47:38 ]

Ja zmieniałem i tak
PolmoOstrów
środek 130 zł
końcowy 120 zł
Tylko ze do 16 v Fi 55
Ogólnie w autku jest cicho przyjemnie.

Cytat:
2009-06-26 20:14:34, zeberko pisze:
Ja zmieniałem i tak PolmoOstrów środek 130 zł końcowy 120 zł Tylko ze do 16 v Fi 55 Ogólnie w autku jest cicho przyjemnie.

a jak z wytrzymałością togoż?

Chodzi o 1,6 CVH 105KM 8V
i średnicę rury na wyjściu z kata,
gdyż muszę dorobić sobie flanszę.
Myślę, że to 50mm (tyle jest w tłumikach), ale niektórzy podają 55mm KLIK

oczywiście mogę dorobić dla kogoś również flansze po taniości.

nie mogłem czekać, więc podjechałem na kanał i:
1. Średnica rury tłumika środkowego Polmostrów-50mm
2. Średnica rury kata uniwersala-50mm
3. Średnica rury kata orginał-55mm
4. Flansza orginalna powinna być taka: http://allegro.pl/item645429534_reperaturka_flansza_kryza_na_2_sruby_ford.html
5. Flansza do tłumika polmostrów musi być inna: