[MKVI] 2.0 Czy w wiązce są wtyczki do otwierania bagażnika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest szansa że w RS 2000 w wiązce są wszystkie wtyczki do elektr. otwierania bagażnika, czy to zawsze trzeba ciągnąć przez całe auto?
pyt. dodatkowe: w czym jeszcze montowano przycisk otwierania klapy taki jak w cossim?

[ wiadomość edytowana przez: Venom_4x4 dnia 2009-10-19 13:25:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2009-10-19 13:42:34 ]
[ powód edycji: Uściślenie tematu ]

Cytat:
2009-08-25 16:59:11, Venom_4x4 pisze:
Czy jest szansa że w RS 2000 w wiązce są wszystkie wtyczki do elektr. otwierania bagażnika, czy to zawsze trzeba ciągnąć przez całe auto? pyt. dodatkowe: w czym jeszcze montowano przycisk otwierania klapy taki jak w cossim?

Nie wiem czy wszystkie wersje ale w: RS2000, XR, i każda Ghia z MK6. Ja swój pozyskałem z Oriona Ghia Si

a tak przy okazji
czy mechanizm elektryczny jest taki sam w kombi i hatchbacku?

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-10-04 21:03:28 ]

Cytat:
2009-08-25 23:40:18, Blazey pisze:
Siłowniki te same. Ale czy długość cięgieł jest taka sama, to nie pamiętam.

Chyba nie bo jest inny kąt klapy, inna wielkość klapy i inne mocowania.

Wiazka jesli masz elektryke szyb jest bankowo, co do reszt nie wiem ,na szczescie u siebie mam w standardzie

Cytat:
2009-08-26 13:58:44, RemikGT pisze:
Wiazka jesli masz elektryke szyb jest bankowo, co do reszt nie wiem ,na szczescie u siebie mam w standardzie

Jesteś pewny, że na 100%? Może w RS-ie tylko? Niedawno przekładałem klapę i szukałem kostki do siłownika i nie było a szyby od nowości w prądzie. W której instalce klapy powinna być ta kostka, jest lewa i prawa. Lewa to zasilanie do silniczka wycieraczki + masa do klapy, prawa to zasilanie do 3 pinów w klapie + mgielnego. Jak masz foto instalki to pokaż

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-10-04 21:03:42 ]

Ponowię pytanko, bo mogło umknąć.
Czy w czymś jeszcze montowano przycisk otwierania klapy bagażnika taki jak w Cossim??? Taki kwadratowy, siedzi między przyciskami szyb.

Cytat:
2009-08-29 22:54:15, Venom_4x4 pisze:
Ponowię pytanko, bo mogło umknąć. Czy w czymś jeszcze montowano przycisk otwierania klapy bagażnika taki jak w Cossim??? Taki kwadratowy, siedzi między przyciskami szyb.

a masz foto?

Lepszego nie znalazłem

[ wiadomość edytowana przez: Venom_4x4 dnia 2009-08-31 00:29:33 ]

[ wiadomość edytowana przez: Venom_4x4 dnia 2009-08-31 14:40:24 ]

Cytat:
2009-08-30 21:58:24, surec pisze:
a masz foto?

Mój wygląda tak:

Taki mam. (choc rys autka jest nieco wytarty) Mam tunel od cossa z tą zaślepką na przyciski szyb i zastanawiam się, czy go próbować spasować. mam wycięta dziurę na ten kwadratowy a ten escrtowy jest tam za wielki.

Cytat:
2009-08-31 00:28:44, Venom_4x4 pisze:
Taki mam. (choc rys autka jest nieco wytarty) Mam tunel od cossa z tą zaślepką na przyciski szyb i zastanawiam się, czy go próbować spasować. mam wycięta dziurę na ten kwadratowy a ten escrtowy jest tam za wielki.

Jeśli taki masz to innego nie było w esku. Na 99% tylko coss ma kwadratowy

Hehehehe.... opłaca sie grzebać po allegro... Przycisk jest od fiesty Tyle czasu draństwa szukałem...
zdaje się, że jest podświetlany.
Allegro

[ wiadomość edytowana przez: Venom_4x4 dnia 2009-08-31 01:03:55 ]

Cytat:
2009-08-31 01:02:40, Venom_4x4 pisze:
Hehehehe.... opłaca sie grzebać po allegro... Przycisk jest od fiesty Tyle czasu draństwa szukałem... zdaje się, że jest podświetlany. Allegro [ wiadomość edytowana przez: Venom_4x4 dnia 2009-08-31 01:03:55 ]

to całkiem inny włącznik niz.
mój wygląda tak i orginalnie nie jest podświetlany:

Cytat:
2009-08-31 01:02:40, Venom_4x4 pisze:
Hehehehe.... opłaca sie grzebać po allegro... Przycisk jest od fiesty Tyle czasu draństwa szukałem... zdaje się, że jest podświetlany. Allegro

ten przycisk co znalazłeś na allegro niestety nie jest podświetlany,wiem bo mam taki w mojej fieście

Okazało się że jednak nie mam wiążki w klapie.
Wie ktoś gdzie to orginalnie wchodzi do skrzynki?
Może to dziwne pyt. ale nie wiem czy przewody przechodzące z budy do klapy mają jakieś wtyczki? Jak to sie wyflacza? nie mam ochoty ciąć org instalki, a klapę tak czy inaczej musze wymienić.

Cytat:
2009-08-31 14:54:46, Venom_4x4 pisze:
Okazało się że jednak nie mam wiążki w klapie. Wie ktoś gdzie to orginalnie wchodzi do skrzynki? Może to dziwne pyt. ale nie wiem czy przewody przechodzące z budy do klapy mają jakieś wtyczki? Jak to sie wyflacza? nie mam ochoty ciąć org instalki, a klapę tak czy inaczej musze wymienić.

a ja miałem wiązkę, ale i tak ciągłem dodatkowe kable...
A wyflaczasz zapewne przez przelotkę pomiędzy zawiasami klapy...

Ponowię pytanko.
Wie ktoś gdzie do skrzynki wchodzi otwieranie kalpy? Może ktoś ma schemat albo foto...
Byłbym bardzo wdzięczny.