Swap silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam posiadam omege a 2.0l 115km
kupiłem kompletny silnik z senatora 3.0l 177km z skrzynią komputerem pełna elektryką silnika chciał bym to włożyć do auta może ktoś z was tego już dokonał. proszę o porady

niet tak fast
wuzek pod silnika
zawias auta
wal napedowy
chlodnica
i w piiipu dupereli (weze kabelki przewody)

Trzeba było kupić całe auto, teraz to będziesz się z tym pieścił za każdym razem gdy zabraknie Ci jakiejś pierdoły i szukał niewiadomo gdzie co bedzie powielało tylko koszty. Licz się z długim czasem pracy nad tym projektem.
Całe auto jako dawca = giełda części pod ręką.

pozdrawiam i życzę wytrwałości

co do drobnych części to wszystko jest, silnik jest zamontowany na własnych sankach, stojący na palecie mógł by zostać odpalony bez problemu. kłopot tkwi w tym ze nikt nie zwrócił uwagi na sprzęgło, bo w tym modelu silnika jest hydrauliczne a u mnie w omie na linkę nie wiem jak to zgrać. wyjmowanie całego pedału i zastąpienie z senatora było by najłatwiejsze ale go nie posiadam. ciekawe czy ktoś z was orientuje się czy skrzynia i sprzęgło od silnika c20ne by pasowało do c30ne była by to o wiele łatwiejsza przeróbka niż cały pedał sprzęgła

to nie jest kwestia sprzęgła tylko skrzyni.
Poszukaj skrzyni z poczatku lat produkcji,
z silników C30le, C30ne, 30ne.

Bodajże do '87 lub '88 roku była montowana skrzynia
ze sprzęgłem na linke, to rozwiąże problem.

z tego co mi się wydaje. to nie trzeba zmieniać pedału, tylko kupić łape do linki! i będzie OK!
U mnie wymieniliśmy z hydrauliki na linke i jest git!