Espero nowe serwo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

W najbliższym czasie chciałem zająć się kompleksowo "odnowieniem" mechanizmów układu hamulcowego.
Chciałem zakupić komplet (pompa hamulcowa + serwo).
Okazuje się, że samą pompę kupić można ale nie ma już szans na nowe serwo do tego samochodu.
Znalazłem serwo z pompą do Espero bez ABSu tylko w jednym miejscu w Polsce ale obsługa niechętnie wysyła części do klienta. Na koniec zostałem (na odczepnego) poinformowany, że to czego szukam zostało zezłomowane hehehe zabawne...
Mniejsza z tą historią.
Kończąc, uszczegółowię o co mi chodzi.

Czy można do Espero założyć serwo od Lanosa? Proszę o rzeczową odpowiedź - pozdrawiam.

coś słabo szukałeś

Cytat:
2011-08-13 18:37:07, 1On pisze:
Czy można do Espero założyć serwo od Lanosa? Proszę o rzeczową odpowiedź - pozdrawiam.

Tak od razu po zakupie nie można - cylinder wygląda tak samo ale różnią się mocowaniem i długością popychacza [czy jak to się nazywa] od pedału hamulca.

najprościej to byłoby porównać jakoś ...oryginał espero z nowym serwo od Lanosa - wówczas można by oszacować ile będzie roboty z przeróbkami i czy da się coś przerobić.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że serwo jest nie do kupienia...

Dzwoń tutaj:

www.polparts.com.pl

są bardzo konkretni - jeżeli jest możliwość to ściągają podzespoły nawet z Korei - więc myślę, że się z nimi dogadasz.

na polparts.com.pl zauważyłem, że serwo do Nexi katalogowo zgadza się z numerem katalogowym Espero (ale to tylko dla pewnych modeli). Ogólnie bez porównań się chyba nie obejdzie.
Zadzwonię do nich i jak coś będę więcej wiedział to się odezwę.

Cytat:
2011-08-13 22:23:36, sta3x63 pisze:
coś słabo szukałeś

yy tam....czasu nie miał na szukanie!...musiał się przecie skupić na tworzeniu nowego wątku do tego samego tematu

..jak mawiają indianie: ..Do trzech razy sztuka.. - jesio 1 taki temat założy i może wtedy ktoś poda Koledze 10n gotowca na tacy ?

a tak ..ogólnie ..pozdrawiam niedzielnie z tropikalnych Katowic