| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jacek_Mad Espero 1.5 eLPeGi Radom | 2003-09-23 21:38:27 Witam
Niestety, stalo sie ;-( po 12 tys. km bezwypadkowej wakacyjnej jazdy, moim Espero wjechalem w tyl Poloneza ;-( Kurcze, chwila nieuwagi i siedze mu na tyle... Problem jest taki ze ubezpieczyciel proponuje mi smieszne pieniadze, a jak wiadomo blachy do espero so strasznie drogie. Jakim sposobem mozna wytargowac wieksze odszkodowanie likwidatorem szkod ?? Moze wiecie gdzie mozna dostac taniej blachy. Chodzi glownie o zderzak, lampy i maske. A czy chlodnice mozna jakos bezpiecznie zakleic, nie ma dziury na wylot, ale cieknie. Pozdrawiam Jacek |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-23 21:41:19 Tylko tyle moge pomóc http://www.koreancars.com.pl/ Współczuje i życzę powodzenia. Coś dużo tych wypadków ostatnio Pozdro. |
Jacek_Mad Espero 1.5 eLPeGi Radom | 2003-09-23 22:40:35 a wiec AC mam w TUW.
Amortyzacja wykupiona, ale mam udzial wlasny 20% bo nie mam 25 lat. |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-09-23 22:55:16 W temacie może nie pomogę ale ....
.... ale widzę, że kolega z Radomia. Proszę się natychmiast zapisać do klubu |
DrA ![]() eS ... | 2003-09-23 23:08:46 Wspolczuje !!
Opcje: 1. Oddaj samochod do ASO ktore ma umowe na bezgotowkowe rozliczenie z ubezpieczycielem. Nie bierz gotowki bo dostaniesz bez 22% VAT ktory i tak bedziesz musial zaplacic przy naprawie. Plusy - kosztuje Cie to 20% kwoty netto naprawy. Masz papiery, ze auto bylo robione w ASO i czesci zostaly wymienione a nie zaklepane i zaklajstrowane. Minusy - bedzie drogo bo ASO z urzedu jest drogie 2. Oddaj samochod do niezrzeszonego warsztatu ktory ma umowe z ubezpieczycielem na bezgotowkowe naprawy. Plusy - bedzie taniej - wtopisz 20% kosztow naprawy - ale kwota bedzie mniejsza Minusy - co ASO to ASO i przy sprzedazy mniej sie beda czepiac 3. Wez kasiore ( oczywiscie bez VAT ) i poszukaj mechaniora co zrobi to bez faktury ( czyli tez bez VAT). Poszukaj uzywek na szrotach i wyklep to co sie da. Plusy - jak dobrze pojdzie to nic nie dolozysz Minusy - klepane, latane, szpachlowane, klejone. Bez papierow. Bardziej widoczne, ze auto bylo walniete. Czasochlonne szukanie czesci. No i moze sie nie udac zmiescic w budzecie jaki przyzna ubezpieczyciel. Zawsze dostaniesz mniej niz zaklad blacharski - bo mechanik wie o co ma sie z likwidatorem wyklocic, zeby ten wpisal do kosztorysu. Osobiscie polecam znalezienie jakiegos sprytnego mechaniora oblatanego w szkodach pokrywanych z ubezpieczenia. Wyjdzie najtaniej. Mialem dwie stluczki za czasow ujezdzania kaszlaka i na kazdej wyszedlem w ten sposob do przodu. Ale to tylko dzieki mechaniorowi, ktory naginal kosztorys, a tym co zostalo po naprawie dzielilismy sie sprawiedliwie po polowie |
VIGGEN DU nexia 1,8 GT Zabki | 2003-09-24 12:12:13 oglnie ciezko jest wygrac z ubezpieczycielem szczegonie jesli chodzi o kase Oni bardzo chetnie biora a niechetnie wyplacaja zreszta trudno sie dziwic
W warszawie na ul strazackiej jest szrot i na nim mozna dosc duzo czesci kupic dobrych do du Wiekszosc sprowadzanych jest z niemiec Drugi szrot gdzie spokoinie mozna cos znalesc do Du jest szrot w babicach kolejny adres www.bmhd.com.pl co do chlodnicy na srocie na strazackie kosztuje 200 pln uzywana sprawna Jak to bywa zklejeniem ogolnie ciezko sie klei by potem nie cieklo jak kolega zainteresowany to podjade na strazacka zorjetuje sie co jest. Wiem ze wysylaja czesci za pobraniem pocztowym wiec nie trzeba gnac do wawy byodbrac czesci |
VIGGEN DU nexia 1,8 GT Zabki | 2003-09-24 12:13:57 jeszcze mozesz szukac czesci w fabrycznym recaiklingu pod adresem www.zomis.com.pl |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-24 14:40:09 Rowniez wspolczuje Pytanie bonusowe - dysponujesz moze jaikmis fotkami samochodu po kraksie... ? Jesli tak, prosilbym o zaslanie mi ich na maila celem umieszczenia w stosownym dziale zalobnym klubu... "ku pamieci" 3maj sie i powodzenia w walce z TU. |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-09-24 20:52:15
Bez przesadyzmu. Przecież samochód jest do wyklepania. A więc raczej "ku przestrodze". |
Jacek_Mad Espero 1.5 eLPeGi Radom | 2003-09-27 11:06:30 Udalo sie !!!
Wygralem walke z T.U. Chcieli mi wyplacic 3 tys zl., ale postawilem na swoim, przedstawilem im kosztorys z ASO opiewajacy na prawi 10 tys zl., z czego T.U. musialoby zaplacic 8 tys. zl. (udz. wlasny 20%) no i zgodzili mi sie wyplacic 5 tysiaczkow. A samochodzi zrobie za okolo 3- 3.5 tys (kolega jest lakiernikiem i blacharzem Co do uszkodzenia Espero - delikatne, nawet podluznice sie nie pogiely, gdyz uderzenie bylo na wysokosci lamp i ucierpialy tylko blachy, a w srodku nic oprocz chlodnicy nie ruszone. Jeszcze jakies poltora tyg. i samochodzik bedzie znowu nawijal km na kola. Zdjecia - moze uda mi sie zrobic dzisiaj, i jak naszybciej wysle na stronke. Pozdrawiam |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2003-09-27 11:21:53 to nic jak tylko pogratulowac walki i wygranej
wiecej takich wygranych i TU beda inacej gadac z ludzmi |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-09-27 12:34:07 Niech zyje Espero !! |
VIGGEN DU nexia 1,8 GT Zabki | 2003-09-28 19:55:02 A ja przypadkiem trafilem na rozbite ESPERKO *tyl*
podaje namiar koles chce na czesci sprzedac 22 799 10 92 kom 503 841 350 po numerze domyslam sie ze jest to powiat wolominski |